לד"ר איתי זיו. הורדת אחוזי שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר איתי זיו. הורדת אחוזי שומן
    ירון
    25/09/2013

שלום רב. ראשית אני מעריך מאוד את היחס שלך בפורום, עזרת לאנשים רבים ובהם אני.
    שאלה ראשונה, אני כיום בערך 17% שומן בגוף. מעוניין להוריד ל11%. מצד שני אני רוצה לגדול קצת יותר במסת שריר. האם שתי המטרות האלו מתנגשות אחת בשניה? כי כדי להעלות מסת שיר צריך להיות בין היתר במאזן קלורי חיובי.. וזה לא יסתדר עם הורדת אחוזי שומן.
    שאלה שניה, לפני שנה וקצת נקעתי את הקרסול בכדורסל, הנקע היה חריף (לא שבר). מאז חיזקתי אותו וממשיך לחזק באמצעות תרגילים ופיתה כמו שהורתה לי הפיזיוטרפיסטית. אך תהליך השיפור נעצר אחרי זמן מה ועומד באותו מקום מעל חצי שנה כיום אני מרגיש כאבים כשאני מותח את כף הרגל, למשל בסקוואט, בשלב הירידה שבו הישבן למטה אז יש לי כאבים בקרסול הנקועה, וכן לאחר עמידה ממושכת ומאומצת, אמנם הכאבים לא גדולים, אך הם מציקים. מצב זה נמשך כך ולא משתפר כבר 8 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לירון.

ד''ר איתי זיו
    26/09/2013

ראשית, תודה על המילים. ממש.
    שולח כמה הארות והערות...
    1. עלייה במסת השריר ובמקביל הפחתת אחוז השומן התת עורי אפשרית עד גבול מסוים ולא על בסיס קבוע בכל התהליך מכיוון בשני תהליכים הפוכים אחד מהשני. הדבר כמובן מותנה רבות בתפריט התזונתי שחייב להיות מושכל, פעילות אירובית מספקת (תנאי הכרחי) וכמובן אימון משקולות איכותי. המעודד שמרמה של 17& עד 13% בממוצע הדבר לא מאוד מורכב ומסובך. מתחת לכך מצריך הרבה יותר משמעת והתייחסות רצינית. אם כך צריך להחליט מהחשוב יותר העלאת מסת השריר או הפחתת אחוז השומן ואפשר כמובן ללכת על שתי המטרות אך, כאמור הדרך לא פשוטה.
    2. לגבי הנקע בקרסול, ייתכן שהכאבים הנם מהעמסה גדולה מדי בריצה או פעילויות שונות הכרוכות ב- IMPACT (ניתוק כף הרגל מהקרקע). גם לנעליים שרצים עימם משקל לא קטן וחשוב לבדוק גם זאת. מדרסים עשוים לסייע גם. מציע אם כן לפנות לתמיר כפיר שמתעסק עם ספורטאים בכל האמות בארץ ובעיקר - בחו"ל. מציע פעמיים בשבוע אם ניתן ללכת במים רדודים עד מתחת לברך 30-20 דקות בממוצע. בהמשך ניתן גם יותר. גובה מיים 30-20 ס"מ בממוצע. מדובר על ממש אימון חדר כושר לקרסול ומפחית פוטנציאל פציעות באופן משמעותי. זאת ניתן להתמיד על בסיס קבוע! בנוסף, מעבר לבוסו חשוב מאוד לעשות שימוש על קרש מתכוונן. אמור להיות אצל פיזיותרפיסטים אביזר זה אך נתן גם לקנות אותו בחברת טכנוגים. מדובר על אחד האביזרים הטובים לשיקום פציעות של קרסול/ברך. יש עשרות אפשרויות של תרגילים וכדאי להתיעץ עם פיזיותרפיסט ספורט בעניין.
    לגבי הסקווט בזווית של 60 מעלות ומטה בתרגיל העומס על השרירים הפועלים גבוה במיוחד ובקרסול נוצר טווח תנועה גדול משמעותי. מציע לבצע התרגיל בטווח של 90=70 מעלות במוצע או אולי אם יש כאבים לבצע תרגילים אחרים כמו מכרעים, לחיצת רגלים, דד ליפט.
    במידה ולאחר מספר שבועות הכאבים לא פוחתים חשוב ממש להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט ואולי אף רופא ספורט.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו