איך להתחיל להיכנס לכושר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתחיל להיכנס לכושר?

היי אני אוטוטו בן 30, ואני רוצה להתחיל להיכנס לכושר (לא בחדר כושר), אבל לא יודע איך ומאיפה להתחיל. אני בעבר ניסיתי ריצה אבל הגב והצד הרגו אותי אחרי כמה מאות מטרים ולא מצאתי עצמי ממשיך. השאלה איך אפשר בכל זאת להתחיל נכון? כמה ק״מ להתחיל ואיך? וגם, מה עם אימוני כח? איך אני יכול להתחיל עם זה אם אני לא רוצה חדר כושר (זה ממש ממש יקר)?

תודה לכל המשיבים/ות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להתחיל להיכנס לכושר?

הוספת תגובה

• לגיל

ד''ר איתי זיו
    01/10/2013

הערותי....
    1. פעילות אירובית - לשלב בין ריצה להליכה. לדוגמה, הליכה 3 דקות וריצה דקה. לסירוגין. בהדרגה, להגדיל משך הריצה לעומת ההליכה. או אז, ההדרגתיות תביא לעלייה ברמת הכושר הגופני האירובי וסביר להניח שללא כאבים מיותרים ואי נוחות. בכל מקרה, חשוב לבצע הפעילות בקצב קל עד שמגיעים לנפח גדול מספיק של ריצה - 30-40 דקות בממוצע.
    2. חשוב להתאמן תחת תוכנית אימונים מסודרת כך ניתן להפחית עומסים מיותרים, לבנות הכושר באופן מושכל וכדומה.
    3. אימוני כוח חשוב לבצע על בסיס קבוע. במידה ולא מבצעים זאת בחדר הכושר ניתן לעשות זאת בפארק עם מכשירים הקיימים או עם תרגילים כנגד משקל גוף.. בעייתי בפורום לבנות או להמליץ על תוכנית אימונים אך ניתן בקוים כלליים, לומר שחשוב להפעיל קבוצות שרירים העיקריות בגוף. זאת כמובן גם עם תוכנית מסודרת. שתי התוכניות ניתן להיעזר באיש מקצוע שיעשה זאת (מציע לפנות לעופר קיס שמנהל פורום זה. הדבר יהיה בתשלום כמובן).
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו