מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתחיל להיכנס לכושר?גיל01/10/2013
היי אני אוטוטו בן 30, ואני רוצה להתחיל להיכנס לכושר (לא בחדר כושר), אבל לא יודע איך ומאיפה להתחיל. אני בעבר ניסיתי ריצה אבל הגב והצד הרגו אותי אחרי כמה מאות מטרים ולא מצאתי עצמי ממשיך. השאלה איך אפשר בכל זאת להתחיל נכון? כמה ק״מ להתחיל ואיך? וגם, מה עם אימוני כח? איך אני יכול להתחיל עם זה אם אני לא רוצה חדר כושר (זה ממש ממש יקר)?
תודה לכל המשיבים/ות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד''ר איתי זיו01/10/2013הערותי....
1. פעילות אירובית - לשלב בין ריצה להליכה. לדוגמה, הליכה 3 דקות וריצה דקה. לסירוגין. בהדרגה, להגדיל משך הריצה לעומת ההליכה. או אז, ההדרגתיות תביא לעלייה ברמת הכושר הגופני האירובי וסביר להניח שללא כאבים מיותרים ואי נוחות. בכל מקרה, חשוב לבצע הפעילות בקצב קל עד שמגיעים לנפח גדול מספיק של ריצה - 30-40 דקות בממוצע.
2. חשוב להתאמן תחת תוכנית אימונים מסודרת כך ניתן להפחית עומסים מיותרים, לבנות הכושר באופן מושכל וכדומה.
3. אימוני כוח חשוב לבצע על בסיס קבוע. במידה ולא מבצעים זאת בחדר הכושר ניתן לעשות זאת בפארק עם מכשירים הקיימים או עם תרגילים כנגד משקל גוף.. בעייתי בפורום לבנות או להמליץ על תוכנית אימונים אך ניתן בקוים כלליים, לומר שחשוב להפעיל קבוצות שרירים העיקריות בגוף. זאת כמובן גם עם תוכנית מסודרת. שתי התוכניות ניתן להיעזר באיש מקצוע שיעשה זאת (מציע לפנות לעופר קיס שמנהל פורום זה. הדבר יהיה בתשלום כמובן).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)