אחוזי שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי שומן
    הילה
    09/10/2013

היי,אני בת 26 שוקלת 66.6, גובה 173. מתאמנת בחדר כושר קרוב לשנה.מבצעת אימון שכולל משקולות ואירובי (ספינינג וקיקבוקס) חמש פעמים בשבוע.בנוסף אני שומרת על תזונה ללא פחממות.ירדתי יפה במשקל וגם באחוזי שומן.אני עכשיו באחוז שומן 19 ומשהו(לא זוכרת בדיוק.את המדידה עושה מדריך הכושר שלי בעזרת קליפר) בחודשיים האחרונים אני עולה במשקל, יורדת באחוזי שומן ובהיקף. האם זה הגיוני שבמשך החודשיים האלה עליתי 3 קילו שהם בעצם שריר?!זה תקין?יש צורך ליחס חשיבות למשקל? בנוסף רציתי לדעת מהו אחוז השומן שנורמלי לאישה?האם האחוז שומן שאני נמצאת בו (שואפת להגיע ל17) עלול לגרום לבעיה כלשהי?תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• אחוזי שומן - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/10/2013

1. מעולה.
    מתחת ל- 22% שומן זה מצריך השקעה לא מעטה , אימונים ותזונה קפדניים ובהחלט - אופי.
    2. מתחת ל- 17% לא בעייתי. הבעיות.. עלולות להיות מתחת ל- 14% או אז עלול המחזור החדשי להפסיק ועימו הרבה בעיות נוספות. לכן הדבר מקובל רק אצל ספורטאיות הישגיות ולא אצל נשים ממוצעות .
    3. לא סביר כלל לעלות 3 ק"ג ב- חודשיים ועוד אצל אישה. מציע לפנות לדיאטן ספורט קליני ואז במדויק תוכלי לדעת מה בדיוק עלה. בפועל אם ההיקפים דווקא ירדו ייתכן שהעלייה במסת השריר התרחשה אך כאמור לא סביר הנתונים המצוינים.
    בברכה ותמשיכי כך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו