תוכנית יעילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית יעילה?
    גל
    29/03/2008

שלום.
    אני בן 18, גובה 1.80, משקל 62.
    הנה תוכנית הספורט שלי, שבניתי אותה לבד ואני עובד עליה כבר כחודש וחצי, ללא שום ביקורת מקצועית:
    יום ראשון: מנוחה.

יום שני: מתח [3 סטים, 5 חזרות], מקבילים [3 סטים, 7 חזרות], שכיבות שמיכה [מס חזרות מקסימלי עד טיפת הכוח האחרונה, כרגע עומד על 30], משקולות כתפיים [הרמה למעלה, 3 סטים, 8חזרות, 7.5 קילו כל משקולת], משקולות יד קדמית [ התרגיל שעובד על ה"גולה", 3 סטים, 12 חזרות, 7.5 קילו כל משקולת], מכשיר לכף היד [קפיץ עם ידיות פלסטיק שלוחצים עם היד, 4 סטים, 15 חזרות], הרמת רגליים [חיזוק שריר הבטן התחתונה, הרמת הרגליים ממצב שכיבה עד לכ-70 מעלות, 3 סטים, 8 חזרות].
    מנוחה בין הסטים [כללי]: 45 שניות.
    מנוחה בין תרגילים [כללי]: 2-5 דקות.
    **לאחר כ-4-3 שעות מתום האימון, אני מתאמן כשעה נוספת אימון קיקבוקס במועדון.

יום שלישי: שכיבות שמיכה חישול [ 4 סטים, 10 חזרות: סט ראשון - על האצבעות, סט שני - על האגרופים כשהסייקנים (העצמות הבולטות) במצב מאונך, סט שלישי - על האגרופים כשהסייקנים במצב אופקי, סט רביעי - שכיבות שמיכה רגילות], כפיפות בטן [מס' חזרות מקסימלי עד טיפת הכוח האחרונה, כרגע עומד על 70].
    מנוחה בין הסטים [כללי]: 45 שניות.
    מנוחה בין תרגילים [כללי]: 2-5 דקות.
    ** לאחר כ-4-3 שעות מתום האימון, אני רץ ריצה 3 ק"מ בעצימות נמוכה-בינונית.

יום רביעי: כנ"ל ליום שני.

יום חמישי: כנ"ל ליום שלישי, מלבד הריצה: אני רץ כ-4-3 שעות מתום האימון ריצה ספרינטים על פני 100-150 מטר, 5 חזרות, 2 דקות מנוחה בין החזרות.

יום שישי: כנ"ל ליום שני, מלבד שאימון הקיקבוקס אורך כשעתיים, ומבוצע כשעה מתום האימון.

יום שבת: כנ"ל ליום שלישי, מלבד כך שאני מוסיף שעה עבודה על שק איגרוף במשקל 20 ק"ג לפני תחילת האימון, לאחר מכן הריצה [ארוכה, 3 ק"מ], ומיד לאחר מכן השכיבות שמיכה חישול וכפיפות הבטן.

הייתי שמח לדעת מה היא דעתכם לגבי תוכנית זו, מה מומלץ ומה חייב לשפר/לתקן.
    אני רק רוצה לציין שאני לא מרגיש תשוש ושבוז במהלך היום, להפך, אני מרגיש חזק ובריא.
    לגבי מזון, התפריט היומי שלי לא השתנה בעקבות התוכנית מלבד כך שאני אוכל תפוח/בננה חצי שעה לפני אימון, ושותה כוס חלב ואוכל תפוח/בננה מיד בסוף האימון.
    הערה חשובה נוספת: הקיקבוקס הוא לא חלק מתוכנית האימון שלי, אני מתאמן וותיק בתחום הזה.
    תודה רבה על הקריאה ותשומת הלב, גל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית יעילה?

הוספת תגובה

• שחכתי לומר

גל
    29/03/2008

שיש שיפור במהלך החודש וחצי בו אני מתאמן, אני יתן עכשיו את את מס' החזרות שהייתי עושה כשרק התחלתי את התוכנית:
    מתח - 3 סטים, 3 חזרות [כיום 5 חזרות].
    מקבילים - 3 סטים, 3 חזרות [כיום 7 חזרות].
    משקולות כתפיים - 3 סטים, 5 חזרות [כיום 8 חזרות].
    משקולות יד קדמית - 3 סטים, 8 חזרות [כיום 12 חזרות].
    מכשיר לכף היד - 3 סטים, 5 חזרות [כיום 15 חזרות ו-4 סטים.. כן כן, עלייה עצבנית].
    כפיפות בטן - מס' חזרות מקסימלי 50 [כיום 70].

דווקא בשכיבות השמיכה לא השתפרתי כלל.. מלבד כך שאני מרגיש פחות עייף לעשות אותם, וגם קצב עשייתם עלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנית אימון

עופר קיס
    31/03/2008

בצע את יום שני שלוש פעמים בשבוע יום מנוחה בין כל אימון
    באותו האימון תבצע שכיבות סמיכה חישול
    בימי המנוחה בצע את הריצות ואת האימונים המקצועיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו