מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתורים וריצה במקום בבריכהרוביק22/10/2013
א.ג.נ.
האם ניתורים במים (למשל 100-50 ניתורים) נחשבים כפעילות אירובית מועילה לבריאות (כמובן, בנוסף לשחייה וכדו')?
שנית, האם ריצה במקום במים (על קרקעית הבריכה) נחשבת כפעילות אירובית המועילה לבריאות (אף זאת, בנוסף לפעילות גופנית אחרת)?
אבקש תשובה לשתי שאלותיי. בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתורים וריצה במקום בבריכה - תגובה
עופר קיס22/10/2013הי
פעילות במים נהדרת
ספציפית לגבי ניתורים או ריצה - תלוי מאמץ - דופק.
אם בטווח דופק איכותי - כ 70 % מדופק מרבי ( או התנשפות קלה עד בינונית ) מצוין
אם נמוך מדי או לא מורגש - לא ישפר יכולות אירוביות אך עדיין שווה מבחינה בריאותית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת אומדן
רוביק23/10/2013שלום רב,
האם באפשרות אדוני לענות לשאלתי מבלי להעמיד בפניי תנאים שאיני יכול, לצערי, לעמוד בהם? אני אדם פשוט (או ממוצע), בגיל מתקדם, ואיני יודע מה הדופק שלי במים ואין לרשותי ציוד הנדרש למטרה זו. כמו כן, איני יודע התנשפות קלה/בינונית מהי, ולכן ציינתי את מספר הניתורים והצעדים שאני מנתר או רץ. אודה לאדוני מאוד אם יוכל לתת לי תשובה המבוססת על אומדן גס כלשהו. בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת אומדן - תגובה
עופר קיס24/10/2013רוביק שלום
גם אדם ממוצא יודע אם קל לו או קשה לו לבצע פעילות - הוא חש זאת בנשימה או בשרירים!
בצע פעילות בה אתה מרגיש שהנשימה מתגברת אך לא יותר מדי במשך כ 15-20 דקות - לא חייב להיות רצוף.
אפשר 30 שניות פעילות ו 30 שניות הליכה קלה בבריכה לסירוגין לזמן הנתון.
בנוסף, תמיד ניתן לקנות מד דופק מקופת החולים או מחנות עבור כ 250-350 שקלים ולקבל הסבר לשימוש - זו השקעה מצויינת בבריאות
ביי
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)