שאלה לגבי קוביות בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי קוביות בבטן
    ניב
    29/03/2008

אני שוחה כבר מס' שנים ובחודשים האחרונים בתדירות של מס' פעמים בשבוע, קרובה ליומיומית במשך כחצי שעה או יותר לאימון. ברור לי שהשחייה תורמת לחיזוק שרירי הבטן, אבל קוביות לא נוצרו לי מזה.

בתחילת ינואר האחרון התחלתי לבצע כפיפות בטן בתדירות כמעט יומיומית אך לא לגמרי.
    כמעט ולא ראיתי תוצאות ממשיות, אם בכלל, במהלך ינואר ופברואר.
    לפני קרוב לחודש התחלתי לתרגל בצורה כזו שבמהלך האימון אני מאמץ את השרירים עד כדי תחושת כאב כתוצאה מהמאמץ, ואני מתאמן באותו אופן בתדירות כמעט יומיומית.
    בימים האחרונים אני שם לב בבירור שמתחילות לאט לאט להיווצר אצלי קוביות למרות שהן עדיין לא קוביות של ממש.

השאלה שלי היא, בהנחה והקוביות ימשיכו להתפתח עד לרמה כזו בה הן כבר יהיו מספיק בולטות ומובהקות ולא ארצה להמשיך לפתח אותן אלא רק לשמר את המצב הקיים, כיצד אצטרך לתרגל?
    כי אני מניח שאם אמשיך להתאמן באותה אינטנסיביות, השרירים ימשיכו לגדול.

שאלה נוספת- נניח, באופן תיאורטי לגמרי, שבשלב מסוים אפסיק לחלוטין לתרגל באופן זמני, תוך כמה זמן אני אבחין בנסיגה של הקוביות?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי קוביות בבטן

הוספת תגובה

• אני בן 20 ורזה (כמו כל המשפחה שלי)

ניב
    29/03/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוביות

עופר קיס
    31/03/2008

אני נגד כיווץ הבטן בחוזקה במשך השחיה, כיווץ קל של הבטן הוא תקין אך מעבר לכך זה מעלה את לחץ הדם ומונע מחלק מהדם לחזור ללב.
    בצע אימוני כוח לשרירי בטן יום כן ויום לא. יש תרגילים יותר אגרסיביים ותמיד אפשר להוסיף פלטה של 2-3 ק"ג מאחורי העורף, כל זמן שאתה מבצע עליה חלקית, לא משחרר בשאיפה ולא לוחץ חזק מדי את הראש, אלא רק תומך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי יום כן יום לא.. אתה מתכוון

ניב
    01/04/2008

שבדרך הזו צריך לתרגל כדי רק לשמר את השרירים (בלי לפתח עוד)?

כשאני מתאמן אני מצליב את שתי הרגלים באוויר ככה שעד לברך הרגליים כמעט מאונכות לקרקע (בד"כ קצת פחות מ-90 מעלות, מוטות קצת פנימה) ומהברך לכף הרגל מקבילות לקרקע (באותו אופן, לא מקבילות לגמרי) ועלייה אחת מסתיימת בכך שהמרפקים נוגעים בברכיים.
    זה בסדר לתרגל ככה?

מה לגבי תרגול בו הרגלים מאונכות לחלוטין לקרקע? במקרה כזה הלחץ על הבטן עדיין תקין או שכבר מוגזם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו