מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאיתי זיורומי01/11/2013
לאיתי יש לי שאלה סיימתי את הקורס מאמנים
עכשיו ידוע לפי הקורס שמתאמן שמתקדם ורוצה לפתח מסת שריר אחרי כמה חודשים ניתן לעשות לו תוכינית ab
אני עובדת בחדר הכושר ויש שם מתאמנים המצבעים תוכנית abc על 3 פעמים והם מפותחים
השאלה שלי היא למי מתאימה תוכנית כזו אם בכלל?\
או שהם עושים טעות?
ןאם הם עושים טעות איך בכל זאת הם עולים במסת השריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאיתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו03/11/2013הערות....
1. לא מקובל ABC ל= 3 אימוני כוח בשבוע אלא למספר רב יותר של אימונים.
במידה ומבצעים רק 3 אימוני כוח ניתן לפצל ל- AB. במקרים בהם מפצלים ליותר חלקים ייתכן שמדובר במתאמנים המבצעים האימון כוח בעצימות מאוד גבוהה. עושים שימוש בסטרואידים אנבוליים ועוד. או אז יש סיכוי לעלייה מהותית במסת השריר.
בכל מקרה מקובל לפעול בשיטת ניסוי וטעייה ולנסות כמה דרכים להעלאת מסת השריר ולראות מה יותר מתאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי זיו
דביר03/11/2013אוקיי הבנתי אבל אם אני מפצל תאימון ל 3 ככה אני יכול לעבוד על כל שריר יותר חזק ויותר ספציפי לא? אבל אתה אומר שפעם בשבוע לא מתאים למתאמן טבעי כן? אז מה הרמה שבא ניתן לפצל למישהו תתוכנית לפעם בשבוע עבודה על כל שריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו03/11/2013לא אמורים לפצל זאת באופן שצוין! ואם כן רק למתאמנים ספציפיים הדבר יתאים!
בכל מקרה מדובר על מתאמנים מתקדמים ועם יכולת לגייס הרבה יחידות מוטוריות באימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
דביר04/11/2013ומה ההגדרה של מתאמן מתקדם? הבנתי שעדיף איי בי פשוט אני רואה בחדר אנשים שמבצעים איי בי סי על 3 ומתקדמים פשוט דה יותר לאנשים מתקדמים יותר מה ההגדרה של מתאמן מתקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי - תגובה
ד''ר איתי זיו04/11/2013מתאמן מתקדם הנו אותו אחד שמבצע 4 אימונים ויותר המחולקים ל- ABC ויותר. מדובר על מתאמנים במרבית המקרים של ותק אימוני של שנה לפחות בחדר הכושר. סביר שמתאמנים בתוכנית של ABC יתקדמו יותר מאשר AB אך לא תמיד הדבר קורה מכיוון שחוץ מפיצול תוכנית האימונים יש עוד פרמטרים שונים כמו: עצימות האימון, זמני המנוחה, גנטיקה, התזונה ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
דביר04/11/2013אבל זה לא קשור להתקדמות אני מתאמן 3 פעמים בשבוע ומרים דדליפט 200 קילו ו לחיצות חזה אר אם 2 130 ומכיר אנשים שמבצעים אימון 5 פעמים בשבוע ומרימים הרבה פחות אז איך זה שהם מתקדמים זה לא קשור למשקלי עבוד ולמסת השריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לאיתי
דביר05/11/2013תגיד לי מה אתה חושב עם משקלי העבודה שלי ל 8 חזרות הם לחיצות חזה 110 דדליפט 170 סקוואט 120 לחיצות כתף 75 ומתאמן 3 פעמים בשבוע לא עדיף במקרה שלי איי בי סי על 3 לקרוע כל שריר כמו שצריך ולהתאושש כי אני מתאמן בעוצמה גבוה או אפילו לבודי בילדר עדיף על 3 איי בי כי ראיתי תוכנית של מתקדמים איי בי סי על 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ימקד את השאלה
דביר07/11/2013האם בן אדם רז בן 18 לשל שמתאמן 3 פעמים בקבוע צריך להיתאמן באותה תדירות ותוכנית כמו מתמאמן בן 28 המתאמן 10 שנים ומרים משקלים ממש כבדים וממש עצימות כולם איי בי על 3 אין קשר לעוצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ימקד את השאלה - תגובה
ד''ר איתי זיו07/11/2013הערותי....
1. עצימות שונה לגמרי. כמו כן חלוקת הגוף תהיה לא זהה בדרך כלל. הרי לא רק לותק יש משמעות אלא בעיקר לנפח ועצימות האימון. הרי גם אימון יומיומי בחדר כושר לא מבטיח תוצאות כלל ועיקר.
2. בפועל חלוקה /אי חלוקה של קבוצות השרירים תלוי במספר האימונים בשבוע ולא בהכרח לותק.
על מנת לפצל כך או אחרת חשוב לפעול לפי ניוסי וטעייה ולראות מידת ההתקדמות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
דביר08/11/2013אם אני מרגיש שמכייוון שאני עובד בעוצמה גבוה ומשקלים ממש כבדים שיטצר טוב לי להפעיל כל קבוצת שרירים פעם 1 בשבוע למרות שאני מגיע 3 פעמים ויש התקדמות אז זה בסדר? גםמעבדתי כך תקופה והתקדמתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבין למה כל אחד אומר אחרת?
רומי09/11/2013
מצורף אתר אינרנט של מפתח גוף טבעי שאומר ש למתאמן מתקדם עדיף לעבוד על כל שריר פעם 1 בשבוע כי אם לא הוא יומר עומס על הגידים ומפרקים ואם השרירים לא נחים מספיק ומתאמנים יותר מפעם בשבוע הגוף לא יתאושש ויגדל כמו שצריך
אני ברמה שמרים משדקלים כבדים האם עדיף לי איי בי סי על 3
האם לפי מחקרים אצל מתאמן מתקדם עדיפה עבודה של פעם בשבוע על פני פעמיים כי אני יודע שכל המפתחי גוף מתאמנים ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלה
שימי10/11/2013מפתחי גוף ברמה מקצועית עובדים 5-6 פעמים בשבוע , זאת אומרת פעם בשבוע הם עובדים על שריר.
אותם האנשים אכן יעלו משמעותית את מסת השריר ביגלל החומרים שהם לוקחים, אם זה היה מישהו מהשורה כמוני וכמוך ספק עם זה היה כך, אבל ותמיד יש אבל יש לעשות ניסוי וטעייה כמו שדו"ר איתי זיו אמר יכול להיות שתיתקדם יותר ויכול להיות שלא.. פשוט תנסה זאת.
אתה רואה אנשים שעובדים פעם אחת על שריר מסויים והם גדולים אבל זה לא אומר שהם לא היו גדולים יותר אם הם היו עובדים על שריר פעמיים בשבוע..
תחשוב על זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשימי
רומי10/11/2013וכל הגדולים אומרים הפוך
אומרים שאם יתאמנו פעמיים בשבוע על כל שריר הוא לא נח כמו שצריך ולא יכולים לקרוע אותו כל פעם כמו שצריך
אני לא מבין למה יש כל כך הרבה דיעות
וזה לא נכון שזה רק ל 5 6 אימונים כי מר אולימפייה דורייאן ייטס
נותן למתאמנים רגילים בלי סטרואידים תוכנית של 4 פעמים בשבוע איי בי סי די
אני אישית ניסתי את שניהם ומתאמן בשניהם
אבל בתור מאמן לא יודע להסביר לו מה יותר טוב כי מצד אחד כל המחקרים אומרים משהו אחד מצד אחר מלא מתאמנים מפותחים עובדים על השריר פעם ב ורואים תוצאות
בקיצור ולעניין על 3 פעמים בשבוע איי בי לכולם?
לאף אחד לא עדיף איי בי סי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה לשימי
רומי10/11/2013אולי לפי הספר זה משהו אחד ובפועל משהו אחר אני לא מכיר מתאמן שעובד בשיטת איי בי
ודוחק מעל 100 קילו לחיצות חזה בסטים
לעומת זאת כל מי שאני מכיר שעושה פעם בשבוע מרימים משקלים מטורפים אין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)