מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרפק טניס. אימוני אירובי ומסת שריראיתי טלמור19/11/2013
שלום רב!
אני כרגע בפציעה אחרי טניס אלבו כתוצאה מאימון כח עצים מדי. אני מתאמן כחצי שנה בחדר כושר.
עד שאחזור לאימוני הכח, אני בינתיים עושה 3 םעמים בשבוע אימוני אירובי (חצי שעה ריצה) ותרגילים לרגליים ולבטן.
השאלה היא האם קיים סיכון לאיבוד מאסה כתוצאה מאימוני האירובי? הכוונה איך אני יודע שהגוף ישרוף שומן ולא שריר.
כמו כן, האם יש אפשרות למזער ככל האפשר את איבוד מסת השריר בתקופה הזאת עד שאחזור לאימוני הכח?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק טניס. אימוני אירובי ומסת שריר - תגובה
ד''ר איתי זיו21/11/2013חשוב עד מאוד לבצע עדיין אימוני כוח ולא לוותר. ניתן לבצע אימוני כוח לרגליים ולכתפיים וכל תרגילים שבהם לא מופעל מפרק הכתף וכמובן אין כאבים במפרק.
מסת שריר תפחת כמובן ועימה דברים נוספים כמו חילוף חומרים בסיסי ועוד. לכן חשוב עד מאוד לא להזניח ולבצעי תוכנית אימונים מתאימה עד שניתן יהיה לחזור לפ]עילות מלאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לפעילות ומה לעשות בינתיים
איתי טלמור22/11/2013תודה רבה איתי.
האמת שאני מבולבל מאוד. אמרו לי שלצערי לפחות משהו כמו שלושה שבועות מהרגע שאין כאבים בכלל, להימנע מפעילות.
הטניס אלבו קרה לי לפני כחודש אחרי אימון כח.
כמה ימים אחרי עשיתי אימון, לא התייחסתי לכאב הזה כי לא ידעתי מה זה.
שבוע לאחר מכן ביצעתי שוב אימון כח וזה חזר לי. (הייתי אצל אורטופד שבוע לפני זה כדי שיקבע שזה אכן טניס אלבו).
כיום,אני בקושי מרגיש את זה, עדיין מורגש ממש בקטנה מדי פעם בתנועות מסויימות.
יש לןציין שכל התקופה הזאת לא היו לי כאבים בזמן מנוחה. הרגשתי מין "כאב מציק" קטן בתנועות מסויימות של המפרק.
שאלתי היא, מתי אני אמור לחזור לפעילות מלאה (בהדרגה כמובן) מהיום?
ואיזה תרגילי כח אני כן יכול לבצע בינתיים מבלי לפגוע בכלל בריפוי של הגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לפעילות ומה לעשות בינתיים - תגובה
ד''ר איתי זיו29/11/2013עניתי קודם לגבי פנייה לפורום המתאים אך נציין שללא הגעה לסף כאב אין בעיה. הרי חוץ מפשיטה או כפיפה במרפק יש הרבה תרגילים שניתן לעשות. מציע להתאמן על כל קבוצות השרירים בגוף למעט זרועות. אילולא כן תחול ירידה עקיבה ביכולת הגופנית וחבל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)