מרפק טניס. אימוני אירובי ומסת שריר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרפק טניס. אימוני אירובי ומסת שריר
    איתי טלמור
    19/11/2013

שלום רב!
    אני כרגע בפציעה אחרי טניס אלבו כתוצאה מאימון כח עצים מדי. אני מתאמן כחצי שנה בחדר כושר.
    עד שאחזור לאימוני הכח, אני בינתיים עושה 3 םעמים בשבוע אימוני אירובי (חצי שעה ריצה) ותרגילים לרגליים ולבטן.
    השאלה היא האם קיים סיכון לאיבוד מאסה כתוצאה מאימוני האירובי? הכוונה איך אני יודע שהגוף ישרוף שומן ולא שריר.
    כמו כן, האם יש אפשרות למזער ככל האפשר את איבוד מסת השריר בתקופה הזאת עד שאחזור לאימוני הכח?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מרפק טניס. אימוני אירובי ומסת שריר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    21/11/2013

חשוב עד מאוד לבצע עדיין אימוני כוח ולא לוותר. ניתן לבצע אימוני כוח לרגליים ולכתפיים וכל תרגילים שבהם לא מופעל מפרק הכתף וכמובן אין כאבים במפרק.
    מסת שריר תפחת כמובן ועימה דברים נוספים כמו חילוף חומרים בסיסי ועוד. לכן חשוב עד מאוד לא להזניח ולבצעי תוכנית אימונים מתאימה עד שניתן יהיה לחזור לפ]עילות מלאה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לפעילות ומה לעשות בינתיים

איתי טלמור
    22/11/2013

תודה רבה איתי.
    האמת שאני מבולבל מאוד. אמרו לי שלצערי לפחות משהו כמו שלושה שבועות מהרגע שאין כאבים בכלל, להימנע מפעילות.
    הטניס אלבו קרה לי לפני כחודש אחרי אימון כח.
    כמה ימים אחרי עשיתי אימון, לא התייחסתי לכאב הזה כי לא ידעתי מה זה.
    שבוע לאחר מכן ביצעתי שוב אימון כח וזה חזר לי. (הייתי אצל אורטופד שבוע לפני זה כדי שיקבע שזה אכן טניס אלבו).
    כיום,אני בקושי מרגיש את זה, עדיין מורגש ממש בקטנה מדי פעם בתנועות מסויימות.

יש לןציין שכל התקופה הזאת לא היו לי כאבים בזמן מנוחה. הרגשתי מין "כאב מציק" קטן בתנועות מסויימות של המפרק.

שאלתי היא, מתי אני אמור לחזור לפעילות מלאה (בהדרגה כמובן) מהיום?
    ואיזה תרגילי כח אני כן יכול לבצע בינתיים מבלי לפגוע בכלל בריפוי של הגיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לפעילות ומה לעשות בינתיים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    29/11/2013

עניתי קודם לגבי פנייה לפורום המתאים אך נציין שללא הגעה לסף כאב אין בעיה. הרי חוץ מפשיטה או כפיפה במרפק יש הרבה תרגילים שניתן לעשות. מציע להתאמן על כל קבוצות השרירים בגוף למעט זרועות. אילולא כן תחול ירידה עקיבה ביכולת הגופנית וחבל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו