שאלה לד''ר איתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד''ר איתי זיו
    רועי
    21/12/2013

אני בן 16.5, ואני מתאמן בריצות כבר מספר שבועות (בעיקר רץ 6000 ו4000 מספר פעמים בשבוע). מטרותיי העיקריות הן להגיע ליכולת שמאפשרת ריצות ארוכות של עשרה קילומטר ויותר, שיפור תוצאתי בריצת 2000, וכעת ברצוני גם לבנות יכולת טובה בריצת ספרינטים. שמעתי שעל מנת להשתפר ב2000 יש לקיים אימוני אינטרוול. אשמח מאוד שתיתן לי דוגמא לאימון אינטרוול איכותי שישפר את תוצאתי ב2000, ובנוסף דוגמא לאימון ספרינטים איכותי שיאפשר לי לרוץ מהר יותר למרחקים מצומצמים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד''ר איתי זיו

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה...

רועי
    23/12/2013

?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי

ד''ר איתי זיו
    28/12/2013

חשוב ממש לבצע אימוני איכות אחת למספר ימים. ניתן 2-1 פעמים בשבוע. מומלץ לבנות תוכנית אימונים מסודרת ממש. מה שלא ניתן לעשות בפורום מסוגים שונים.
    מציע לבצע אימוני הפוגות של 10 כפול 200 מטר פעם בשבוע ולאחר מכן ריצה של 4 ק"מ בקצב בינוני. אימון של 2-1 איכותיים תלויים רבות ברמתך הגו]פנית. אם אינה גבוהה דיה בצע רק פעם בשבוע. יש לשנות המרחקים בהתאם להתקדמות ובכל מקרה יקוצרו המרחקים ל- 100 מטר ואף 50 מטר. כל אלה בספרינט. בהפוגה בין המאוצים הגעה לדופק התאוששות של 130 בממוצע ורק אז יציאה נוספת למאוץ נוסף.
    חשובה ההכנה לפני אימונים כה קשים ומתקדמים. חימום מתיחות מתאימות ועוד.
    בכל מקרה ממליץ לפנות ולהיעזר באיש מקצוע מתאים.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו