מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאיתידביר03/01/2014
הבנתי שמי שמתאמן חזק בעוצמה גבוה יכול להתאמן על כל שריר פעם בשבוע השטלה שלי לדעתך מה זה חזק? והאם שבוע זה הגבול כי קראתי גם שיש בודי בילדרים ברמות גבוהות שעובדים על השריר פעם ב איזה 9 10 ימים איך זה עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאיתי - תגובה
ד''ר איתי זיו05/01/2014
לא מכיר הפעלת שריר אחת ל- 9 ימים. זה חריג מאוד ולא סביר כלל שיהיה אפקט אימון בהפסקה כה ארוכה. הכל תלוי כמובן באורח החיים הספורטיבי ועצימות האימון, החומרים שנעשה בהם שימוש ועוד.
פעם בשבוע מתאים למרבית מפתחי הגוף וגם אז צריך לראות שמתקדמים בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
דביר07/01/2014אז איך אני רואה מתאמנים שמתאמנים קבוע פעם בשבוע ומפספסים לפעצים שריר ולא יורדים במסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי יש לי שאלה
דודי13/01/2014לא הבנתי אבל מה ההבדל נגיד נתן לך שתי דוגמאות
1.מתאמן ממש מתקדם שמצבע אימון איי בי סי די 4 פעמים בשבוע שבגלל שהוא שמתאמן ממש בעוצה לוקח לו שבוע שלם להתאושש מאימון לאימון על אותו השריר(אז פה התדירות פעם בשבוע לכל שריר)
2.מתאמם בינוני העובד 4 ימים בשבוע בשיטת איי בי כי לוקח לו כ 3 ימים להתאושש מאימון לאימון על אותו שריר כי הוא עובד בנפח נמוך(פה התדירות של פעמיים בשבוע לכל שריר) אבל פחות סטים לכל חלק
במידה ומתאמן מספר אחד נניח מפספס אימון יוצא לו שהוא עבד על כל חלק פעם ב 9 ימים אבל ממש בעוצמה והרבה סטים
לעומת זאת נניח שמתאמן מספר 2 מפספס אימון הוא עדיין מספיק לעבוד על כל שריר פעם ב 5 ימים שזה בגבול הטוב אבל גם השריר שלו התאושש תוך כמה ימים אז זה לא יוצא אותו הדבר?
אבל השאלה שלי מה זה משנה כי זה תלוי במתאמן אז איך מודדים את זה לפי זמן
שאתה אומר שבוע זה מקסימום?
הכל תלוי בעוצמה שמתאמן המתאמן ככה שהוא יותר מתקדם ועובד בעצימות ונפח יותר גבוה יקח לו יותר זמן להתאושש לא?
ועובדה שכמעט כל הבודי בילדרים עובדים על שריר 1 לשבוע
מה שאני בא להגיד פה שזה אותו דבר בעצם לא ומילב שבוע אין שום דבר הגוף לא יודע מה זה שבוע פשוט צריך לעבוד על השריר מתי שהוא היתאושש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי יש לי שאלה - תגובה
ד''ר איתי זיו15/01/2014חשוב לדעת שאין חוקים ברורים ולא רלבנטי בכלל!!!!!!!!!!!!י להשוות בין מתאמנים. כל אחד שונה. סיבי שריר שונים, התאוששות שונה. הרגלי חיים שונים, עצימות שונה. הכל אחרת! הרציונל זהה, הדרך ממש לא.
מה שמתאים למפתח גוף אחד לא ממש נעשה אצל האחר. לא אותן שיטות אימון, לא בדיוק אותו מזון ועוד ועוד. ומה עם חומרים? זה בכלל עולם שלם ומורכב עד מאוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)