מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדל בין אימון משקולות לtrxבת אל12/01/2014
שלום
רציתי לדעת אם יש הבדל בין אימון משקולות לאימון בtrx
האם יש נקודה שאי אפשר לשפר שום יכולת ברצועות ושחייב להצמיד משקולות לתרגילים?
וכן מה ההבדל לאימון משקולות ומיטת פילאטיס מכשירים שבה ניתן להעלות רמת קושי על ידי קפיצים?..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין אימון משקולות לtrx - תגובה
ד''ר איתי זיו13/01/2014הערות:
יש הבדל בין אימון משקולות לאימון TRX . מדובר בצורות אימון שונות שהגרוי על מערכות השריר אינו זהה. באימון משקולות ניתן להעלות מסת שריר, להגדל טונוס שרירי, להגביר חילוף חומרים ועוד. ברצועות TRX ההשפעה הנה רבה על השריים המייצבים ופחות תנועתים וגם שמדובר בשיפור יכולות ספורטיבית יש במקרים רבים דווקא יתרון לאימון משקולות. כמובן בתלות בסוג היכולת הספורטיבית אותה מעוניינים לשפר.
ברצועות שונות ופילאטיס חשוב להעלות עומס על בסיס קבוע על מנת שיהיה גירוי מספיק ויושגומטרות האימון השונות באשר הן.
עם קפיצים ניתן להעלות עומס באימון העבודה הנה בדגש על כיווץ אקצנטרי, שרירים מייצבים, טווח תנועכה גדול, כיווץ איטי, סבולת שרירית ועוד. הדבר פות מושם לו דגש באימון המשקולות. זו לט מטרת האימון העיקרית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל..
בת אל14/01/2014אני מתאמנת מקום שבו יש רצועות ופילאטיס מכשירים ועובדים בשיעור רק על פעילות דינאמית פונקציונאלית לעיתים עם משקולות.
האם אני אמורה להבין שתרגילים עם הרצועות הטי אר אקס ללא משקולות להעלאת מסת שריר לא יעבדו? לדג תרגיל פשוט לדו ראשי -שהגוף בהטיה של 45% מבט לתיקרה ,ביצוע כפיפה במרפק להעלאת הגוף (להתנגדות גבוה יותר גוף מוטה לאחור).
וכן לדו ראשי ברפורמר שיושבים על המיטה שמזיזה את כל משקל הגוף עם 2 קפיצים אדומים (בהמשך יותר)-משיכת רצועות המיטה תוך ביצוע כפיפה במרפק ויישור.
מה ההבדל בין תרגילים אילו לאורך זמן להגדלת מסת שריר הדו ראשי לאימון משקולות בכפיפת מרפקים לעבודה על הדו ראשי??
שוב תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל.. - תגובה
ד''ר איתי זיו15/01/20141. מהי מטרת האימון העיקרית?
2. אפשרי להעלות מסת שריר עם כל דבר!!!!! רצועות , אביזרי עזר ועוד. מה שחשוב הנו סוג העומס ואיכותו. הרי הגוף לא ממש מכיר... רצועות, משקולות ועוד. הוא מכיר' עומס ולפי זה מגיב.
3. .בפילאטיס ואחרים יש במקרים רבים טווחי תנועה גדולים יותר אך פרוטוקול האימון ממש לא מתאים במקרים רבים להעלאת מסת השריר. התנגדות הגומיות חשובה אך חשוב גם משך העבודה בכל סט! ארוך מדי סבולת השריר היא זו שתתפתח. ולא מסת השריר במקרה זה. לא באופן משמעותי. מה עם סוג הכיווץ? גם הוא חשוב . כיווץ איזומטרי השכיח מאוד בפילאטיס ממש לא אקפטיבי להעלאת מסת השריר'.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שאני יודעת שמדריך הכושר שלי..
גליה15/01/2014הסביר לי המשקולות פחות מומלצות למי שלא רוצה ממש להתנפח ובתור בחורה אני מניחה שאת רוצה יותר להתחטב.. הTRX זה אחד הדברים המדהימים! אני עושה עכשיו בספורטן בהוד השרון תכנית שנקראת "קרוס בוקס" שזה אימון בדופק מהיא והוא משלב כל מיני תחנות ובניהן גם קיק בוקס וגם רצועות וזה פשוט מדהים! האנדרנלין שזה עושה וההרגשה שאת יוצאת מהשיעור היא פשוט מדהימה.. אותי באופן אישי זה הרבה מדליק מסתם אימוני משקולות.. אבל יכול להיות שזה רק עניין של טעם.
בכל מקרה אם את עושה את זה נכון הכל בריא וטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)