תוכנית אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית אימונים
    חיים
    18/01/2014

אני בן 16 מתאמן 5 פעמים בשבוע כושר גופני גבוהה .
    קצת רק התחלתי להתאמן לפני כשנה בהתחלה הייתי מתאמן רק על ידיים ובהדרגה הוספתי לאימון קבוצות שרירים אחרים . הייתי מתאמן כל השבוע ללא ימי מנוחה .
    לפני 3 חודשים הוספתי שני ימי מנוחה לאימונים והגעתי למצב של 5 אימונים בשבוע .
    הייתי מתאמן על כל הגוף עד לפני שבוע ( רגליים , כתפיים , גב , יד אחורית , קדמית , וחזה). עבדתי ללא מדריך צמוד , שהגעתי למדריך הוא אמר לי שזה לא טוב והדרך בה אני מתאמן אינה נכונה למרות שההשגים שלי דווקא היו בסדר:
    היקף זרוע 42 סנטימטר
    היקף חזה 110
    היקף רגליים 60 .
    המדריך אמר לי שעליי להפסיק עם התוכנית הזו ונתן לי תוכנית בנוייה שכוללת 5 אימונים בשבוע .
    התכנית :
    יום ראשון : biceps , triceps , chest
    יום שני : back , legs , shoulders
    יום שלישי מנוחה
    יום רביעי biceps triceps chest
    יום חמישי back legs shoulders
    יום שישי מנוחה
    יום שבת biceps triceps chest

אני סומך על המדריך אבל יש לי פחד אחד , אני בתקופה של עלייה במסה ובעוד חודשיים אני הולך להתחיל חיטוב , הפחד שלי הוא שהגוף שלי הורגל ל-5 ימי אימון בשבוע ובכל יום להתאמן על כל הגוף אימון שהיה מגיע לי לשעתיים ויותר .
    ופתאום לתת לו אימונים קצרים יותר שכוללים 4 סטים במקום 8 ומספר חזרות שנשאר אותו דבר 15 . האם הצעד הזה יכול בסופו של דבר לפגוע בי ולפגוע בהישגים שלי .
    האם זה יפגע לי בטיב השריר ? בכושר ? במסת השריר ובגודל ?
    אני מבקש תשובה בדחיפות אני לחוץ מאוד הצעד הזה יפגע בי בסופו של דבר ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית אימונים

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    21/01/2014

עלפניו נרא בסדר.
    מציע להתחיל התוכנית ולבדוק מידת ההתקדמות בתוכנית. חשוב לזכור שכל ההתנהלות הנה חשובה ולא רק אימוני כוח. כלומר התזונה, תוספים, חומרים (?) ועוד.
    במקרים כאלה חשוב לעבוד עם אשי מקצוע שפיתוח גוף מקצועי זה התחום שלו! יש מספר אנשים מעולים בתחום זה בארץ.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו