מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולם.אהרון03/02/2014
אני אהרון. בן 22 שוקל 88 וגובה 175.
מיום רביעי, שנשקלתי לאחר שנתיים, התחלתי בדיאטה. עד היום הייתי אוכל כל מה שבא ליד. הפסקתי לשתות משקאות מתוקים ולאכול לחם מכל סוג שהוא. הפסקתי לשים שמן במאכלים שאני אוכל.
בבוקר לא תמיד יש לי זמן אבל משתדל לאכול שתי בייצים קשות עם קצת קוטג' (בערך שליש קופסא 5%) וחצי פרוסה לחם מלא עם כוס תה(1 סוכר בכוס 350 מ"ל). בצהריים כל פעם זה משתנה אבל הארוחה לא עולה מ-400-500 קלוריות.
בערב אחרי אימון של משקולות של שעה אני מטגן 250 גרם חזה עוף ללא שמן אבל עם קצת מלח ופלפל עם סלט (עגבנייה, מלפפון, 2 עלי חסה וחצי קופסת טונה במים).
בתפריט שלי ארוחת הערב היא קבועה מיום רביעי.
השאלה שלי הא שאני לא כל כך יודע איך לעבוד מבחינת הספורט איך להתאמן. האם להעמיס באימון כוח? אני יודע שאני צריך לשלב אימון אירובי ואני אעשה זאת ביימים הקרובים.
האם לחלק את הקבוצות שרירים ליימים שונים או שעדיף כרגע לעשות הכל ביחד?
העניין פה שאני לא כל כך יודע איזה סוג אימון לבחור מכל האימונים שמדוברים ברשת.
תודה מראש ולהתראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם. - תגובה
ד''ר איתי זיו06/02/2014הערותי
1. ראשית על פניו נראה תפריט יחסית מאוזן ושלך יש מודעות לא מעטה לתזונה. חשוב עד מאוד להתייעץ בפורום תזונת ספורט או להיפגש עם דיאטן קליני במיידי.
2. לגבי האימון במידה ב- 3 חודשים ראשונים מומלץ לבצע תוכנית אימונים בה מפעילים את כל קבוצות השרירים בגוף. לאחר 3 חודשים במידה והטכניקה טובה, יש יכולת ורצון לבצע 4 אימוני כוח בשבוע ניתן לפצל התוכנית לשני חלקים. כאשר במקרה זה מבצעים בכל אימון תרגילים ל- 4 קבוצות שרירים. כך ניתן באימון הכוח להתקדם מהותית יותר.
3. חשוב לברר היטב מהי מטרת האימוטן העיקרית ולפי זה נגזרת התוכנית.
אימון אירובי אם המטרה הנה הפחת אחוז שומן ואף משקל מומלץ לבצע לפחות 200 דקות בשבוע ב- 4-6 אימונים. בכל מקרה אין צורך לעבור את ה- 0 דקות.
חשוב לציין שכל נושא האימון חייב להיות הדרגתי וגם פה מומלץ עם איש מקצוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר איתי.
אהרון09/02/2014הבנתי והפנמתי. נכון לעשיו 85 קילו :) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)