ריצה מול הליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה מול הליכה
    אילנית חזן
    23/05/2007

שאלתי כזאת: אם אדם רץ 5 ק"צ או הולך 5 ק"מ שורף את אותם הקולריות? אני יודעת שתשבותך תיהיה מבוססת על סמך הדופק שאליו מגיע המתאמן.
    אך , מה שידוע לי שהאנרגיה הדרוש להעביר גוף ממקום למקום תלויה במסת הגוף ובמרחק ולכן מה שאני אומרת שכמות הקלוריות שתשרף תיהיה זהה הדבר היחדי שיפריד בין השניים זה המקור של שריפת הקלוריות (פחמימות/שומים). אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה אילנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה מול הליכה

הוספת תגובה

• קצב שריפת קלוריות

אייל ברוכים
    24/05/2007

אילנית שלום,
    תאורתית מה שאת מתארת זה נכון אך בפועל כשאדם רץ הוא מגיע לדופק יותר גבוה וכתוצאה מכך קצב שריפת הקלוריות יותר גבוהה מזה שבהליכה שבה הדופק יותר נמוך וכך גם קצב שריפת הקלוריות.
    גם כשזמן הפעילות בהליכה למרחק זהה הוא יותר ארוך עדיין בריצה המתאמן ישרוף יותר קלוריות.
    בגדול סדר מקורות שריפת האנרגיה בפעילות גופנית הם :
    1. פחמימות
    2. שומנים
    3. חלבונים ( רק לאחר זמן רב של פעילות - מעל לשעתיים בערך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אילנית חזן
    24/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו