מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנוחת שרירים באימון מפוצלדניאל07/03/2014
תכנית אימוני הכוח שלי היא: יום אחד אימון A: מתח, (מתח ידיים צמודות, אחיזה רחבה, רוחב כתפיים ומתח בנות, כל תרגיל כמה סטים), וביום שאחריו אימון B: של שכיבות סמיכה מכל הסוגים (רחב, רוחב כתפיים, יהלום) ומקבילים. אני מתאמן כל יום, יום ראשון אימון A,יום שני B והלאה. השאלה שלי היא: האם ייתכן שישנם שרירים שעובדים בשני האימונים הללו, כמו חזה עליון אולי, ואז זה מונע ממני לעשות אותם יום אחרי יום, כי השרירים לא מספיקים לנוח? או שבכל אחד מהאימונים עובדים שרירים אחרים לגמרי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
דניאל08/03/2014אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחת שרירים באימון מפוצל - תגובה
ד''ר איתי זיו08/03/2014ישנם כמובן שרירים שפועלים באותם תרגילים ולא רק שרירי החזה. ניתן לבצע יום כן ויום לא על מנת לתת לגוף להתושש. במידה ומדובר על אימונים איכותיים ממש הרי שגם יומיים לא תמיד יספיקו למנוחה. ניסוי וטעייה. צריך לנסוך עם הפסקה של יומיים או אולי בהמשך חודש אחד פיצול אחר ולראות מה התגובה וההתקדמות. חשוב לציין שלא רק עצם ביצוע האימון חשוב אלא עוד עשרות משתנים נוספים כמו: זמני מנוחה, מספר החזרות באימון, משך האימון הכולל, התזונה באופן כללי ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאל08/03/2014האימון שלי בנוי כך: אימון a כולל חמש חזרות מכל אחד מסוגי המתח, 4 סטים כל תרגיל, ואימוןb כולל 12 חזרות של כל אחד מסוגי השכיבות סמיכה, ארבעה סטים כל תרגיל, פלוס מקבילים 3x9. האם אפשרי לבצע את האימון יום אחרי יום, כאשר בכל יום מבוצע אימון אחר? ( בראשון a, בשני b וכו'). יש לציין שההרגשה בשרירים מאפשרת לבצע יום אחרי יום, השאלה היא רק אם בריאותית השריר נח מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאל08/03/2014פשוט חשוב לי לבצע את האימון המפוצל כדי שהעלייה במסת שריר תשתפר, ובשביל זה להתאמן יום אחרי יום, כל יום אימון אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר איתי זיו10/03/2014מחדד..
בריאותית זו לא השאלה אלא בעיקר עניין של אפקט אימון. אימון של יום אחר יום במקרה זה עשוי להיות פחות אפקטיבי ומומלץ יום כן יום לא.
ישנם משתנים נוספים, כמו עיתוי האימון האירובי, היקפו ועציותו אחרי אימון הכוח, התזונה שצריכה להיות מתאימה להעלאת מסת השריר ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)