שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי זיו
    פרדי
    20/03/2014

האם אפשרי לתת דגש לראש קצר או הארוך של הבייספס?
    קראתי באינטרנט שכפיפת מרפקים באחיזה רחבה הדגש הוא על הראש הקצר ובאחיזה צרה הדגש הוא על הראש הארוך.בנוסף גם קראתי שאם אתה עושה כפיפת מרפקים שהכתף בפשיטה הדגש הוא על הראש הארוך ואם הכתף בכפיפה הדגש הוא על הראש הקצר.

גם קראתי על תרגילים מסויימים שנותנים דגש לראש מסויים של הטרייספס

אני כמדריך כושר לא מבין איך זה הגיוני כי אין פה הגיון אנאטומי
    האם אתה יכול לאשר את זה והאם אתה יכול להסביר לי למה זה קורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• שאלה לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    21/03/2014

כל הכבוד על השאלה...
    נחדד. כשהכתף בפשיטה הדגש הוא על הראש הקצר של הבייספס ולא הארוך. קהארוך ואם הכתף בכפיפה הראש הקצר באי ספיקה אקטיבית ולכן פועל פחות.
    לגבי שרירי שעובד פחות או יותר המקור הנו בעקומת אורך - מתח. קרי, ככל ששרי מאורך עד גבולותיו הפיזיולוגים יוכל לפתח יותר כוח. אי לכך שהכתף נמצאת בפשיטת יתר הרי הראש הקצר של הבייספס יהיה מאורל יותר מכיוון שהוא אחד השרירים שמצבעים כפיפת כתף. לפיכך כשהכתף בפשיטה שריר זה מאורך יותר ולכן פועל יותר. כך לגבי שרירים רבים אחרים. הדבר בהחלט ניתן לשינוי , גיוון האימון ועוד ומהווה אחד מהעקרונות החשובים באימון בחדר הכושר ויוצר את הבידול בין תרגילים.
    חשוב לציין שבמרבית המקרים מדובר על שרירים דו מפרקיים כמו הביספס, טרייספס, המסטרינגס וכדומה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

פרדי
    21/03/2014

תשובה שציפיתי לשמוע,אך לא ענית האם האחיזה(רחבה/צרה) משפיע על אחד הראשים.
    וגם לא ענית על האם ניתן לתת דגש לראש אחר של טרייספס.
    למשל ויכוח שהיה לי עם חבר על תרגיל הקיקבק(בהטיית גו פשיטת מרפקים עם משקולת)
    אני טענתי שבגלל שהראש הארוך באי ספיקה אקטיבית אז הוא יעבוד פחות כי הוא יכול לפתח פחות כח במרפק,לעומת זאת הוא טען שדווקא בגלל שהוא מקוצר בשני המרפקים הדגש יהיה עליו ומרגישים את זה.
    שאלה נוספת על הטרייספס קראתי באינטרנט שפשיטת מרפקים מעל הראש שמה דגש על הראש הארוך.לפי איך שאני רואה את הדברים הראש הארוך מוארך לנקודה D בעקומת אורך מתח ולכן הוא אמור לפתח פחות כח.אם כבר בלחיצה צרפתית הוא מוארך מעט לנקודה C ודווקא בתרגיל הזה צריך להגיד שהדגש הוא עליו למרות שעדיין יהיו עוד שני ראשים שיעבדו בפשיטת המרפק.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    22/03/2014

מוסיף,
    לגבי הראש הארוך של הביספס מכיון שהוא סנרגיסט בהרחקת כתף יכולתו לפתח כוח תהיה גדולה יותר כשהידיים קרובות אחת אל השנייה. בכל מקרה כל שרירי כופפי המרפק פועלים לרבות שני הראשים של הביספס. לא ניתן לבודדם.
    לגבי הטרייספס, לא עוסקים בתחושות... אלא בעקרונות קינזיולוגיים. לכן בקיק בק אכן אורך מתח של הראש הארך קטן במיוחד ויעבוד בשל כך פחות!!! שני הרשאים יעבדו כמובן גם כי לא ניתן לבודד הראשים
    מבחינת האימון חשוב לגוון ולבצע מספר סוכי תרגילים בתוכניות אימון שונות. כך משיגים תוצאות מצוינות בהתחשב במשתנים נוספים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשת לי

פרדי
    22/03/2014

פעם ראשונה שאני שומע שהראש הארוך הוא גם מרחיק כתף.הוא באמת נראה כשריר דו מפרקי ותמיד עניין אותי אם יש לו תנועה בכתף.

בנוגע לתרגיל פשיטת מרפקים בישיבה עם משקולת(מעל הראש) בתרגיל עצמו הראש הארוך של הטרייספס מוארך יותר מדי בכתף והוא יכול לפתח פחות כח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו