פספוס אימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פספוס אימון
    חיים חיות
    02/04/2014

היום לא יכולתי להגיע לחדר הכושר ולבסוף פיניתי זמן והגעתי הספקתי לעשות רק אימון על שריר אחד החזה , וחצי אימון על יד קדמית biceps , יש לי על יד קדמית 5 תרגילים
    יש לי שני שאלות
    1 האם אני צריך להשלים את האימון מחר עוד פעם אותו אימון או להעביר שריר למרות סיימתי הכול .
    2 מהו טווח הסטים המקסימלי ליצירת היפרטרופיה , על פי כל תרגיל .
    ככה אני עושה מבקש להגיד האם זה נכון
    לחיצת חזה 4-5 סטים
    חזה עליון 4-5 סטים
    פלייז 5 סטים
    לחיצה בהצלבה בכבל 4-5 סטים

באותו אימון אני גם מוסיף יד קדמית
    dumbbell curl בעמידה 5 סטים
    alternate בעמידה 5 סטים
    מוט דבליו בעמידה 5 סטים
    hammer curls פטישים 5 סטים
    concentration curl בעמידה 5 סטים

האם מספר הסטים מתאים להיפרטרופיה ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פספוס אימון

הוספת תגובה

• פספוס אימון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    03/04/2014

הערותי...
    1. אם מדובר על אימון מפוצל של חלוקה ל- ABC או יותר הרי שלשריר גדול יוקצו 15-20 סטים בממוצע ולשריר קטן - 10-15. כמובן השדבר אישי ותלוי מאוד במתאמן. יותר סטוים ואימון ארוך יותר לא יהיו יותר אפקטייבים ובמרבית המקרים הדבר מגיע על חשבון עצימות. בנוסף, לאחר שעה מופרש קורטיזול ואפקט האימון פוחת עקב כך.
    2. במקרה המצוין אין צורך להשלים אלא להמשיך הלאה.
    3. לכוופי המרפק מוקצים מספר תרגילים גדול מדי. לא סביר.
    4. 4-3 סטים לשריר יספיקו להעאת מסת השריר אך תלוי אם מדובר באימון המפוצל לשני חלקים או ל- 3 חלקים, ארבע או יותר. בתוכנית AB בהחלט ניתן להסתפק ב- 4-3 סטים לשריר. אי לכך אימון שרירי החזה, למשל 10 סטים יהיה ב- 3 תרגילים שאחד מהם - 4 סטים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו