שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי זיו
    דביר
    03/04/2014

לאיתי יש לי שאלה אם על פי מחקרים שריר מתאושש תוך 96 שעות הכי הרבה למה מפתחי גוף ראיתי עובדים על כל שריר פעם בשבוע למשל abcd 4 ימים בשבוע ממליץ מר אולימפיה 7 פעמים דורייאן ייטס ו למשל רוני קולמן עבד בשיטת abcde על 5 8 פעמים מר אולימפיה ועשו כל שריר פעם 1 בשבוע מה שבקורס למדנו שאידיאלי פעמיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• אני לא איתי זיו אבל יש לי תשובה

פרדי
    04/04/2014

ABCD זה סוג פיצול שצריך בשבלו 5-6 אימונים בשבוע.על כל 4 ימי אימון יום מנוחה למשל
    ABCDXAB ואז שבוע אחרי זה יהיה CDXABCD ואז XABCDXA וככה זה ממשיך.
    ABCDE זה פיצול ששם כבר מבודדים שריר נותנים לו 12-24 סטים תלוי בגודל
    אם כבר עדיף לפצל לABCDEF ואז אתה מבודד קוואדס והאמסטרינגס
    אני לא חושב שיש הוכחה שלשריר לוקח 96 שעות להתאושש כי זה תלוי בסוג האימון שעבדו עליו.למשל באימון ABC החזה יקבל 13-14 סטים ואחרי ארבעה ימים נעבוד עליו שוב.בABCDEF נעבוד עליו אחרי שבוע והוא יקבל 20 סטים,זה הגיוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרדי

דביר
    04/04/2014

אלוף העולם 7 פעמים אומר שיש תוכניות abcd 4 ימים בשבוע תרשום ביוטיוב אם אתה רוצה עכשיו כל המחקרים שקראתי לא תומכים בזה ו 70 אחוז מהמפתחי גוף עושים שריר פעם 1 בשבוע מה פה נכון ומה לא ולמי מתאים עבודה כזו יש קשר לשימוש בחומרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדביר

ד''ר איתי זיו
    04/04/2014

הערותי..
    1. אכן. פיצול של 6 פעמים בשבוע שכיח אצל מפתחי גוף מקצוענים ורק להם זה רלבנטי מכיוון שבעצימות שהם מתאמנים בתוספת הסטרואידים האנבוליים ניתן להתקדם באופן ממשי.
    2. מתאמנים ממוצעים לא רלבנטי להם פיצול התוכנית באופן כזה וחשוב לזכור שכל פיצול ואופן עבודה הוא אישי ולא ממש מכלילים. העקרונות דומים - התוכניות ממש לא.
    3. לאימון היפרטרופיה מסורתי פעמיים בשבוע להפעלת קבוצת שרירים - בהחלט מספיק וניתן להגיע לתוצאות מצוינות. לפיתוח גוף תחרותי אפשרי גם אך הדבר תלוי מאוד ברמה ובעוד משתנים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דודי חדד
    04/04/2014

אם אני עובד במשקלים כבדים 200 קילו דד ליפט

לחיצות חזה 130 קילו

מושך בפלי עליון 120 קילו

משקל גוף 97 קילו על 16 אחוז שומן מתאמן כ 7 שנים

איפה אני נכלל?

מתאים לי עבודה על שריר פעם בשבוע בנפח גבוה

או שזה רק למי שלוקח חומרים?

כי אני רואה כל המקצוענים או יותר נכון רוב המקצוענים עובדים על כל שריר פעם 1 בשבוע

איך יודעים להבדיל בין מתאמן שיתאים לו עבודה על כל שריר פעם בשבוע עם הרבה תרגילים וסטים למתאמן שעדיף לו פעמיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי

דביר
    06/04/2014

השאלה כזו מאיזה רמת מתאמן תתאים עבודה של פעם בשבוע על כל שריר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/04/2014

מפתחי גוף מקצוענים. לכל מתאמן אחר הדבר לא מתאים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו