מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי אימוני כוחניב11/05/2014
אני בן 26 ושוחה באופן קבוע.
לפני כמעט חודשיים חזרתי לחדר כושר והפעם במטרה להתמיד.
אני מאוד רוצה לפתח את שרירי החזה (בעיקר) וגם במידה מסויימת את הידיים.
אני לא כ"כ אוהב משקולות ולכן בכל אימון מעדיף מכשירים ועושה תמיד פרפר חזה ולחיצת חזה. אני עדיין נמצא על "25" במכשיר (זה משקל?)
השאלה שלי היא מתי אני יכול לדעת שהגיע הזמן כבר לעלות ל-30?
מהי האינדיקציה? אני עושה סטים של 10-15 חזרות ותמיד עד 15 גג (בד"כ לפני) אני כבר לא יכול יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - לפעמים בסט השלישי אני
ניב11/05/2014מצליח רק עד 7 או 8 או 9... קורה לי לפעמים. לפעמים אני לא מצליח להגיע ל-10, ולפעמים עובר את 10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - האם יכול להיות
ניב13/05/2014שהתייבשות קלה כרונית (למשך שבוע-שבועיים למשל) עלולה להפריע לתהליך בניית השריר במהלך התקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - האם יכול להיות - תגובה
ד''ר איתי זיו15/05/2014התייבשות משפיעה מאוד על העלייה במסת השריר. תא השריר מורכב ברובו מנוזלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה ששתיית מים רבה
ניב19/05/2014מגדילה את מסת השריר בטווח הקרוב (בלי קשר לאימון כלשהו)?
או שהכוונה היא שכאשר בימים שאחרי האימון אני מיובש אז בעצם חלק משמעותי מתרומת האימון "הולכת לפח"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - האם יכול להיות - תגובה
ד''ר איתי זיו15/05/2014התייבשות משפיעה מאוד על העלייה במסת השריר. תא השריר מורכב ברובו מנוזלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי אימוני כוח - תגובה
ד''ר איתי זיו15/05/2014הערות..
1. אם מטרה של האימון הנה העלאת מסת השריר 10-15 חזרות פחות יעיל מאשר נביצוטע מספר חזרות של 12-6 למשל בעומס מתאים.
2. חשוב לבצע מספיק סטים באימון ושההתנגדות תהיה רבה דיה. כלומר בכל סט יש קושי לבצע חזרות נוספות בסוף.
3. לא צוין כמה אימנים בשבוע וכמה סטים מבוצעים לכל קבוצת שריר. יש לזה קשר ישיר להתקדמות באימון.
4. העלאת משקל מדי 4-3 אימונים זה סביר. 25 זה המשקל למרות שמדובר במכונות כוח זה לא משקל מדויק מכיוון שיש מרכיבים נוספים שמשפיעים חוץ מהמשקולת.
בפועל אם מבוצעים מספר הסטים עם החזרות המתוכננות כמובן שיש צורך להעלות משקלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)