שאלה לגבי אימוני כוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אימוני כוח
    ניב
    11/05/2014

אני בן 26 ושוחה באופן קבוע.
    לפני כמעט חודשיים חזרתי לחדר כושר והפעם במטרה להתמיד.
    אני מאוד רוצה לפתח את שרירי החזה (בעיקר) וגם במידה מסויימת את הידיים.
    אני לא כ"כ אוהב משקולות ולכן בכל אימון מעדיף מכשירים ועושה תמיד פרפר חזה ולחיצת חזה. אני עדיין נמצא על "25" במכשיר (זה משקל?)

השאלה שלי היא מתי אני יכול לדעת שהגיע הזמן כבר לעלות ל-30?
    מהי האינדיקציה? אני עושה סטים של 10-15 חזרות ותמיד עד 15 גג (בד"כ לפני) אני כבר לא יכול יותר.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אימוני כוח

הוספת תגובה

• תוספת - לפעמים בסט השלישי אני

ניב
    11/05/2014

מצליח רק עד 7 או 8 או 9... קורה לי לפעמים. לפעמים אני לא מצליח להגיע ל-10, ולפעמים עובר את 10.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - האם יכול להיות

ניב
    13/05/2014

שהתייבשות קלה כרונית (למשך שבוע-שבועיים למשל) עלולה להפריע לתהליך בניית השריר במהלך התקופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - האם יכול להיות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/05/2014

התייבשות משפיעה מאוד על העלייה במסת השריר. תא השריר מורכב ברובו מנוזלים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה ששתיית מים רבה

ניב
    19/05/2014

מגדילה את מסת השריר בטווח הקרוב (בלי קשר לאימון כלשהו)?
    או שהכוונה היא שכאשר בימים שאחרי האימון אני מיובש אז בעצם חלק משמעותי מתרומת האימון "הולכת לפח"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - האם יכול להיות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/05/2014

התייבשות משפיעה מאוד על העלייה במסת השריר. תא השריר מורכב ברובו מנוזלים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אימוני כוח - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/05/2014

הערות..
    1. אם מטרה של האימון הנה העלאת מסת השריר 10-15 חזרות פחות יעיל מאשר נביצוטע מספר חזרות של 12-6 למשל בעומס מתאים.
    2. חשוב לבצע מספיק סטים באימון ושההתנגדות תהיה רבה דיה. כלומר בכל סט יש קושי לבצע חזרות נוספות בסוף.
    3. לא צוין כמה אימנים בשבוע וכמה סטים מבוצעים לכל קבוצת שריר. יש לזה קשר ישיר להתקדמות באימון.
    4. העלאת משקל מדי 4-3 אימונים זה סביר. 25 זה המשקל למרות שמדובר במכונות כוח זה לא משקל מדויק מכיוון שיש מרכיבים נוספים שמשפיעים חוץ מהמשקולת.
    בפועל אם מבוצעים מספר הסטים עם החזרות המתוכננות כמובן שיש צורך להעלות משקלים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו