מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפה שחור לפני הריצה ושלשול במהלכהיאיר18/05/2014
חשוב לציין שבעיקרון אין קשר בין שני המקרים. אני עומד לפרט דברים לא נעימים לקריאה-עימכם הסליחה.
1. שמעתי מחבר שלי ששתיית קפה שחור לפני ריצה מעודדת את שריפת הקולריות והשומנים במהלכה. התחלתי לנסות את זה, אבל, אשמח גם לשמוע דעה מבוססת אם זה באמת עוזר.
2. אני סובל מבעיה, לא נעימה בלשון המעטה, של שלשולים במהלך הריצה. לרוב, זה קורה באמצעה (ריצות של שעה לפחות=החל מהדקה ה-30) או הלאה משם עד סיום הריצה. זה מתחיל בהרגשת זרמים שכאילו "נתקעים" בסגירת המכנסיים שלי, ואני נאלץ לשחרר מעט את הלחץ, ואז אני מרגיש שהם זורמים למטה. אחרי כמה תהליכים כאלה, אני מגיע למצב שאני לא יכול להתאפק ונאלץ לחפש שיח בצד, ושם אני מוציא 100% נוזל.
כפי שהקדמתי, זה לא קשור לקפה השחור. זה קרה לעיתים לפני שהתחלתי לשתות אותו לפני ריצותי, וקרה גם אחרי. זה מתרחש בימים חמים, ומתרחש גם בלילות קרים. זה מתרחש קצת יותר משעתיים אחרי ארוחה, ומתרחש גם אחרי שעות רבות שלא אכלתי כלום. זה קורה בריצותי בעליות, ומתרחש גם בריצותי במישור.
אני נכנס לשירותים לפני כל ריצה ומוודא שאין כלום-ועדיין יש באמצע הריצה!
בקיצור-לא הצלחתי למצוא דרך לחזות את זה. וזה מכריח אותי לצאת עם ניירות טואלט שמושחלות לנגן שלי, לכל מקרה שלא יבוא...
אשמח מאד לקבל עזרה בשתי השאלות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה שחור לפני הריצה ושלשול במהלכה - תגובה
עופר קיס18/05/2014יאיר שלום
1. קפה שחור חזק עשוי לשפר הישג, להפחית עייפות ולהגביר שימוש בשומנים על חשבון פחמימות.
2. קפה שחור עשוי להגביר פעילות מעי!
3. בעת פעילות פעילות מעיים אמורה להיות מופחתת עקב זרימת דם נמוכה יותר
4. מצריך מפגש עם רופא ספורט אם ניסיון. אני עובד בחברת MEDIX עם יוני ירום שהוא מצויין ובעל ניסיון, אך כמובן שיש אחרים כולל רפואת ספורט בוינגייט. ממליץ להתייעץ עם מישהו מהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)