משקל וריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל וריצה
    נתי
    21/05/2014

אני בן 33 הגובה שלי 186 והמשקל 115
    אני התחלתי לרוץ לפני כמה שבועות וכרגע זה עומד על 1.8 קילומטר , רציתי לציין שהמטרה היא להעלות לאט לארבע קילומטר .
    אבל יחסית לבעבר יותר קשה לי עכשיו להשלים את הריצה .( אני משלים ) . אני רץ עם" ברוקס "
    ורציתי לדעת אם במשקל הנוכחי אני עלול לגרום נזק לברכיים ?
    ועוד משהו איך עלי לעשות או אם מי להתייעץ כדי להעלות בהדרגה את סולם המאמצים ?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל וריצה

הוספת תגובה

• משקל וריצה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    22/05/2014

אכם עם משקל גבוה יש עומס על המפרקים בכלל לרבות מפרק הברך, קרסול ועוד.
    חשוב לנסות להפחית במשקל ואחוז השומן באופן הדרגתי וכמו כן, לרוץ וללכת לסירוגין. יש ממש קבוצות של שיטה בה אנשים הולכים ורצים לסירוגין בתוכנית מסודרת ומובנית. שווה לבדוק זאת.
    בעיקרון ברוקס נעליים מצוינות אך לכל אחד מתאים הרי נעל ספציפית. אם עשו לך התאמה של הנעל למשקל הגוף ןלמבנה הרגל אין בעיה. אחרת אי נוחות וכאבים עלולים להופיע.
    הגעה ל- 4 ק"מ לא בעייתי ומטרה קלה להשגה בעיקרון. חשוב רק לעשות זאת במסגרת תוכנית אימונים מסודרת על מנת להפחית עומסים ולהשתפר באופן מושכל..
    חשוב לשים לב לכאבים אפשריים בשוק בחלק הקדמי של הרגל. או אז יש צורך לעבור להליכה וכמובן במידה ולא עוברים הכאבים חשוב להתייעץ עם רופא ספורט בעניין.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו