רוצה לחזור לשגרת אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לחזור לשגרת אימונים
    ליהי
    26/05/2014

יצא קצת ארוך... התכלס בסוף :)
    במשך שלוש שנים הייתי מתאמנת שישה ימים בשבוע, שעה וחצי של אירובי בכל פעם (ריצה, אליפטיקל), ושלוש פעמים בשבוע הייתי הולכת לחוגי עיצוב וחיטוב.
    לצערי אני כבר לא שם :( זה היה מטורף... אבל עכשיו אני בקיצוניות השנייה. אני רשומה לחוגי עיצוב אבל הולכת רק פעם בשבוע, וגם זה בקושי. אירובי אני לא עושה בכלל.
    אני לא רוצה לחזור לטירוף שהיה, אבל כן רוצה לחזור לשגרת אימונים מינימלית, שתתרום לי לשריפת שומנים ובעיקר להרגשה טובה.
    *כמה פעמים בשבוע לרוץ? ולמשך כמה זמן?
    *וכמה פעמים בשבוע ללכת לחוגים?
    מחכה לתשובה,
    ליהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לחזור לשגרת אימונים

הוספת תגובה

• רוצה לחזור לשגרת אימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    26/05/2014

הערותי...
    . 1. במהלך החיים עוברים שינויים כאלה ואחרים ותדירות ואיכות האימונים משתנה על בסיס קבוע במרבית המקרים. לכן יש צורך לבנות תוכנית אימונים שניתן להתמיד בה למשך תקופה ארוכה ואף לכל החיים.
    2. חשוב לנסות להתאמן 3 פעמים בשבוע. במידה וניתן להתחייב על כך אפשר להשיג תוצאות טובות! אם לא אז פעמיים. העיקר שבמספר ימים כאלה צריך לפחות הפסקה 3 ימים בין אימון לאימון.
    3. ניתן לבחור אימוני היט או אימון אחר בסטודיו שהנו עצים ומכסה את ההפעלה של מערכת האירובית ומערכת האנאירובית. במידה ומתאמנים בסטדיו חשוב לבחור אימונים ברמה גבוהה דיה על מנת לגרום לשיפור. שיעורי עיצוב הגוף יש לבדוק שהעצימות מספיק גבוהה ולא מבצעים עשות חזרות בכל תרגיל מכיוון שהדבר פחות אפקטיבי להעלאת חילוף חומרים בסיסי והעלאת טונוס שריר.
    4. פעילות אירובית חשובלבצע לפחות 150 דקות בשבוע ב- 3 פעמים או יותר. אם אין אפשרות אז לפי מה שניתן להתחייב אליו. חשוב לדעת שניתן לשפר במהירות יחסית יכולת אירובית אך חשוב שלא תהיינה הפסקות בין האימונים של מעל 4 ימים.
    5. תוכנית אימונים אם כך עשויה לכלול 3 אימונים משולבים בסטודיו בהם יש הפעלה של 2 מערכות העיקריות- אירובית ואנאירובית. או שניתן לבצע אימון משקולות של 20-25 דקות ולאחר מכן 40-50 דקות פעילת אירובית.
    6. ממליץ בחום לבנות תוכנית אימונים הכוללת את הכול!
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליהי
    01/06/2014

שלום איתי, תודה רבה על ההערות.

שאלותיי, כדי לוודא שהבנתי נכון:

1. אירובי - נניח ריצה 5 פעמים בשבוע, בכל פעם חצי שעה בדופק מטרה - במקרה שלי 165?
    2. אנאירובי - אימון משקולות תמיד יהיה לפני הפעילות האירובית? אם זה יהיה אחריה האימון לא יהיה אפקטיבי? ושאלה נוספת, אימון כזה אוכל לבצע 3-2 פעמים בשבוע בשל זמן התאוששות מינימלי, נכון?
    3. בשילוב תזונה נכונה וכמובן התמדה, כך אוכל לראות תוצאות של ירידה במשקל בתוך חודשיים נניח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/06/2014

המשך...
    1. 5 פעמים בשבוע אימון אירובי - מצוין!!! מציע אף לנסות להגיע ל- 40 דקות פעילות במיוחד אם המטרה הנה הפחתת משקל ואחוז השומן התת עורי.
    2. אימון משקולות עדיף שיהיה לפני הפעילות האירובית או בנפרד ממנו. אם יבוצע אימון המשקולות אחרי האימון האירובי תחול פגיעה באפקטיביות האימון למעט אם מדובר על אימונים בדרגת קושי קלה במיוחד בה משפרים סבולת שרירית או מבצעים עשרות רבות של חזרות בשיעורי סטודיו שונים.
    3. בפועל מדובר מבחינתך על 5 פעמים בשבוע אימון אירובי ו- 3 פעמים בשבוע אימון כוח. טוב מאוד. חשוב לשים לב שאימון הכוח יהיה מספיק עצים, תרגילים מורכבים בעיקר, לא הימים עוקבים, העלאת משקלים מדי מספר אימונים, זמני מנוחה בין הסטים של 60-90 שניות לכל היותר. תוך חודשיים ניתן לראות תוצאות מבחינת הרכב הגוף. השפעה של אימון הכוח - בדרך כלל יש צורך בזמן ממושך יותר. מספר חודשים אך הדבר תלוי מאוד במשתנים כמו- ותק המתאמן, איכות האימון, מידת ההקפדה על התזונה וכדומה.
    בכל מקרה הכיוון - טוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליהי
    05/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו