לד"ר איתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר איתי זיו
    מתאמן25
    17/06/2014

שלום לך, אני מתאמן כבר שנה וקצת במכון הכושר בתוכנית FBW. התחלתי להתאמן בגלל רזון וכשהמטרה לפתח את הגוף - עליה במסה.
    גובה 1.78
    התחלתי 59 קג וכעת אני שוקל 66 קג. הייתה תקופה שהייתי 70 אבל ירדתי בגלל הפסקה שלקחתי מאימוני הכח בגלל פציעה ואז עשיתי למשך חודש וחצי-חודשיים רק אירובי דבר שהביא לירידה. אני אכן רואה תוצאות אך לא בצורה דרמטית כמו שהייתי מצפה.
    רציתי להתייעץ איתך, הבנתי שלמסת שריר כדאי תוכנית AB ארבע פעמים בשבוע, האם יש לך תוכנית להמליץ לי עליה? או לפחות המלצה כמה סטים להקדיש לכל שריר כדי לראות תוצאות טובות? וכמה סטים סה"כ התוכנית צריכה לכלול - 24? כי האמת שהתייאשתי לעבוד על כל הגוף ונראה לי שזה פחות אפקטיבי למטרה שאני רוצה עליה במסת שריר כאמור. מה שחשוב לי זה פלג הגוף העליון, פחות התחתון (למרות שברור לי שצריך לאמן גם את הרגליים) אך הייתי שמח לקבל תוכנית AB שסוחטת/מתמקדת יותר בשרירי פלג הגוף העליון - יד קדמית ואחורית, חזה, כתפיים.

אשמח גם לשמוע את דעתך על התוכנית הנוכחית, אני מתאמן בה 3 פעמים בשבוע (עד לפני כמה חודשים התאמנתי בה יום כן יום לא, דבר שגרם לי לפציעות לכן הורדתי ל3 פעמים):

יד קדמית - כפיפת מרפקים עם משקולות חופשיות 3*12
    מוט W על ספת כומר 2*10

יד אחורית - לחיצה צרפתית עם משקולות חופשיות 3*12
    פשיטת מרפקים עם חבל 2*12

גב - מתח (גרביטון, משקל הגוף פחות 25 ק"ג. לא מצליח לעשות בלי) 3*12
    פולי עליון 2*10

חזה - פרפר במכונה 2*10
    בנץ פרס שטוח 3*12

כתפיים - לחיצת כתפיים במשקולות חופשיות 3*12

רגליים - סקווט 3*12

בטן- כפיפות בטן 3*25

וזהו..

אני אמור לעשות עוד שני תרגילים:
    רגליים - לחיצת רגליים במכונה 3*12
    כתפיים- הנפת משקולות חופשיות לצדדים 2*12

אבל אני מוותר עליהם כי זה יוצא 33 סטים לתוכנית וזה ארוך ומתיש .

תודה רבה רבה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר איתי זיו

הוספת תגובה

• - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/06/2014

הערות...
    התוכנית אינה מתאימה לעלייה במס השריר. מתאימה לחודשי אימון ראשונים.
    ספרתי 24 סטים ולא 33. אם תוספת שני התרגילים - יהיה 30 סטים. בפועל יש צורך 24-17 סטים לפי מפתח של 9 תרגילים בממוצע 3 סטים לכל קבוצת שרירים.
    חשוב לפצל ל- AB. לא ניתן ונהוג לעשות זאת דרך הפורום. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בעניין, מדריך מתקדם וכדומה ולבנות תוכנית כזו. מאמין שגם ברשת תמצא תוכנית בסיסית AB שמטרתה הנה העלאת מסה. עם איש מקצוע זה יהיה נכון יותר מכיוון שחוץ מהפיצול יש עוד משתנים שחשוב להקפיד עליהם.
    רגליים - חשוב מאוד לשבץ בתוכנית אימונים. לא פוסחים על רגליים! גם בתוכנית של כל הגוף נכון לבצע 2 תרגילי רגליים ולא תרגיל אחד בלבד.
    מה עם התוכנית האירובית? לא ראיתי שום התייחסות לכך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו

מתאמן25
    17/06/2014

תודה רבה על התשובה..רשמת באופן חד משמעי שתוכנית זו אינה מתאימה לעליה במסה וזה אומר הכל בעיני.. כי אני באמת מתוסכל מהתוכנית הזאת, משקיע בה מרץ רב ומתמיד להגיע באופן רציני (מתמיד גם בענין התזונה) אך התוצאות "מקרטעות" ועכשיו זה אומר הכל.
    אני בהחלט אעבור לתוכנית AB ארבע פעמים בשבוע לפי המלצתך, מובן לי כי לא ניתן לבנות תוכנית אימון בפורום אך מאוד הייתי רוצה לקבל ממך דגשים:
    1. קראתי איפשהו שבתוכנית מהסוג הזה צריך להקדיש 9-12 סטים לשרירים גדולים ו-6 לקטנים, האם נכון? (מקווה שאני יודע מהם השרירים הקטנים והגדולים: קטנים-יד אחורית וקדמית. גדולים-כתפיים, חזה, גב רגליים. האם נכון?)

כלומר - אפשר שA= יהיה 9 חזה, 9 כתפיים, 6 יד קדמית

9 רגליים, 9 גב, 6 יד אחורית = B ?
    ואיפשהו להכניס גם תרגילי בטן..

2. על אילו שרירים כדאי לעבוד בA ועל אילו ב-B? (למשל, האם כדאי באותו אימון יד אחורית וקדמית?)
    3. מה סך הסטים שצריך להיות באימון AB? כשרשמת 24 התכוונת לFBW או AB?
    4. לגבי אירובי בעבר הייתי עושה חצי שעה שלוש פעמים בשבוע לפני כל אימון כח, אבל אז הייתי מגיע לאימון הכח עייף וחסר מוטיבציה לכן אני עושה רק פעם בשבוע לאחר אימון הכח במשך 20 דקות (אופניים או הליכון). האם יש לזה חשיבות מבחינת מסת השריר? או רק סיבולת לב ריאה?

שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו