מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית אימון לאיתי זיוגל23/06/2014
שלום איתי, בן 24 משחק כדורגל מקצועי, חודשיים אחרי ניתוח acl ומיניסקוס, המטרה לעלות מסה בחדר כושר אחרי מספר שנים של אימון.
עד עכשיו הייתי מתאמן 2 אימונים בשבוע כל הגוף , תרגיל לכל שריר אבל עם דגש לחיזוק הרגליים הכוללים שלוש תרגילים.מספר חזרות 6/12 3 סטים.
אני רוצה להתחיל לעבוד AB 4פעמים בשבוע בצורה הבאה:
A- גב(מתח, משיכת פולי וחטירה כנגד trx) יד קדמית(כפיפה כנגד מוט בפולי, וכפיפה עם משקולות) כתפיים (לחיצת כתפיים והרחקת אופקית לצדדים כנגד trx) זוקפי גו:כסא רומי.
b-חזה(מקבילים,לחיצת חזה עם מוט ושכיבות סמיכה על trx) רגליים(לחיצת רגליים במכונה כי אני לא יכול לעשות סקוואט בגלל הניתוח,דדליפט על רגל אחת והרמת עקבים במכונה) בטן(3 תרגילים הכוללים גשרים 25x3)
אני עובד הרבה על trx כי זה תרגיל חשוב לשרירים המייצבים, בכוונה אני לא עובד על יד אחרוית כי היא ממש מנופחת אצלי
כל התרגילים 8/12 חזרות של 4 סטים+דגש על תזונה וגיינר אחרי אימון.
1מה דעתך על התוכנית,תן לי הערות והארות בבקשה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית אימון לאיתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו23/06/2014כמה דברים:
1. אם התרגילים מבוצעים בעיקר עם רצועות וכדומה תוך הפעלה רבה של השרירים המייצבים מסת השריר , האימון פחות אפקטיבי להעלותה וחשוב להביא זאת בחשבון.
2. לחיזוק השרירים המייצבים אימוני רצועות מצוינים אך לא ממש לשם העלאת מסת השריר ולא תמיד לשיפור יכולת ספורטיבית מסוימת בעיקר של שרירי הרגליים. או אז יש במקרים מסוימים להעלות עומס רב כמו במשקולות מה שפחות ניתן לביצוע ברצועות.
3. אם תוכנית AB מדובר או אז יש צורך בהפעלה של שרירים גדולים - חזה, גב, רגליים 7-10 סטים וקבוצות שרירים קטנות- כופפי מרפק, פושטי מרפק וכתפיים- 5-7 סטים.יש להביא זאת בחשבון ובהתאם לכך ייקבעו מספר התרגילים.
4. אימון AB צריך להתבצע לא בתקופת משחקים ויותר מתאים, אם בכלל לתחילת העונה. בכל מקרה מסת השריר נבנית לא רק בשל הפיצול אלא מסיבות רבות נוספות - מספר חזרות מתאים, זמני מנוחה, צריכה חלבונית גבוהה דיה ועוד.
5. התרגילים המצוינים לגיטימיים אך יש לבנות תוכנית כוח שתתפרס על כל השנה ותביא בחשבון, פגרות, משחקים, פגרה ועוד.
6. חשוב גם להביא בחשבון אזורים חלשים יותר לעומת חזקים. רק כך משפרים באופן מושכל שרירי הגוף בכלל ובמיוחד לספורטאי מקצוען.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)