מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוב הישבן..איך עושים את זה?mor29/07/2014
היי, אני מתאמנת כבר כחצי שנה ומקפידה על סקווטים.. יש לי סטים קבועים שאני עושה בבית.
השאלה היא מה השיטה הטובה ביותר לחיטוב ? האם לבצע סטים כל יום?
אני משתדלת להקפיד על אכילת שלוש ארוחות ביום וארוחה מסודרת לפני ואחרי אימון. (חלבונים, חלמונים, פחמימות וכו'...)
אני שואלת כיוון שאני לא מרגישה שאני רואה תוצאות..ותוהה מה אני עושה לא נכון / לא מספיק ..בהשוואה לשרירי ידיים שדי מהר ראיתי תוצאות נראה שאת הטוסיק קשה יותר לחטב.
ועוד שאלה קטנה, באופן כללי אני מתאמנת כדי לחטב,למצק ולחזק את הגוף.
כל עוד אני מקפידה על תזונה נכונה בהתאם לאנרגיה שאני מוציאה, אני לא ארזה?
אני לא רוצה לרזות כיוון שאני מספיק רזה, אלא רק לחזק את הגוף.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב הישבן..איך עושים את זה? - תגובה
ד''ר איתי זיו29/07/2014הערותי....
1. חיטוב .. מדובר על העלאת מסת השריר או הגברת הטונוס שלו לצד הפחתת אחוז השומן התת עורי. מידת הפחתת אחוז השומן והעלאת מסת השריר משתנה מאחד לאחר וקשורה בתרבויות, סוג המתאמן ועוד.
2. ללא עומס יסף באימון לא יהיה שום שינוי מהותי. כלומר, במידה ומבצעים תרגילים עם משקל גוף בלבד או משקולות קלות תוך מספר שבועות העומס לא יביא את הגירוי המספק ולא יחול שיפור. אגב, יש רבבות מתאמנים שמבצעים תרגילים שונים עם אותו עומס מזה חודשים או שנים ולא רואים שום התקדמות וגם לא יראו....
3. לשם שינוי בשרירי זה או אחר, יש להגביר את העומס. הדבר לא חייב להיות רק עם העלאת משקל ויכול להיות גם בביצוע מספר חזרות רב יותר פר תרגיל, שינוי התרגיל לדרגת קושי גבוהה יותר ועוד.
4. מספר החזרות גם הוא חשוב. במידה הסט באימון כולל למעלה מ- 20 חזרות ההשפעה על הטונוס והחיטוב בכלל - פחותים.
5. מומלץ לבצע אימוני התנגדות עם הפסקה של יומיים או שלושה בין האימונים. לא מומלץ לבצע יום אחר יום אלא אם כן מדובר על אימונים קלים במיוחד הכוללים מספר חזרות רב ועוד.
6. לתזונה יש משקל רב בהשגת תוצאות. חשוב להקפיד ובסיוע של איש מקצוע לבנות תפריט תזונתי הכולל מספר ארוחות ביום (יותר מ- 3) וחלוקה מושכלת של חלבונים ופחמימות ושומנים בתפריט.
רק אז ניתן להשיג תוצאות מצוינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)