דופק באימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק באימון
    סיגל
    07/08/2014

שלום, אני בת 24, שוקלת 72 קילו BMI 27. כשהייתי קטנה יותר (גיל 16 בערך) היו לי דפיקות לב של 100 במנוחה ועשו לי בדיקות ואמרו לי שכנראה זה הקצב לב ושאני צריכה לעבוד על סיבולת היום אני עומדת על 65-70 דפיקות לב במנוחה. אני מתאמנת באופן רגיל פעמיים-שלוש בשבוע גם אירובי וגם כוח באותו אימון. אימונים של שעה וחצי בערך. אני מנסה לשמור על קצב לב לא גבוה במיוחד, יש לי נטייה להגיע לדופק של 200 עד 210, אני עם שעון דופק ומשתדלת לא לעבור את ה-180-190. לפעמים קורה שאני לא שמה לב ואני מגיעה לדופק של 210 באימוני אירובי. אני מאוד אוהבת קיקבוקס אבל אני קצת מפחדת בגלל דפיקות הלב. השאלה שלי בעצם היא מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את דפיקות הלב (שלא השתפרו בשנה האחרונה) והאם זה נורמלי שאני מגיעה ל210
    אולי חשוב לציין שבעבר הגעתי למצב של 4 אימונים בשבוע והיה לי פירוק שריר, מאז אני עם שעון דופק. באופן כללי אני בחורה בריאה והבדיקות דם שלי מעולות.
    תודה מראש בתקווה שתכלו לעזור לי
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק באימון

הוספת תגובה

• דופק באימון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/08/2014

לא נראה על פניו שיש בעיה מיוחדת והנוסחה של 226 פחות הגיל לכימות הדופק המירבי לא ממש מדוייקת. ייתכן שהנך מגיעה לדופק שציינת. בכל מקרה הנכון יותר הנו לפנות למעבדת מאמץ ואז תוכלי לדעת בוודאות באיזה עצימות לעבוד. ממליץ בחום על המעבדה במכון וינגייט.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו