שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי זיו
    דודו בן חמו
    25/08/2014

לאיתי זיו אני מתאמן כ 7 שנים בתוכנית איי בי סי בא בין 4 ל 5 ימים בשבוע עכשיו עקב חוזר זמן עובר ל 3 אני יכול להישאר בתוכנית איי בי סי או עליי לעבור ל איי בי?

פשוט ב איי בי יש לעבוד על 3 קבוצות שרירים באימון

ואני לא מרגיש שאני ממצא כל שריר כי ב איי בי סי אני עושה 16 סטים לשריר גדול ו 12 לקאן באיי בי אני צריך לעשות פחות?

האם סביר להישאר באיי בי סי או עדיף איי בי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• לדודו

ד''ר איתי זיו
    26/08/2014

מציע להתאמן AB. בחלוקה גדולה יותר - ההפסקה בין האימונים תהיה ארוכה מדי וייתכן שלא יהיה אפקט אימון.
    ניתן לנסות את שתי הדרכים ולבדוק מידת ההתקדמות.
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דודו בן חמו
    27/08/2014

אתה אומר שעדיף לקרוע את השריר פחות בפחות תרגילים וסטים אבל שלא יעבור הרבה זמן?

מאשר לקרוע הרבה ושיעבור הרבה זמן?

מה הגבול של הזמן? לשריר?

פשוט שמתי לב שככל שאני עושה פחות שרירים באימון אני יכול לקרוע כל שריר יותר ולתת לו הרבה תרגילים והרבה זויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדודו

ד''ר איתי זיו
    28/08/2014

לא הנפח רק קובע אלא בעיקר האיכות של האימון. לכן אימונים קצרים יחסית ועצימים עשויים להביא לתוצאות טובות הרבה יותר.
    נסה לא לעבור את ה- 27 סטים באימון כולו עם חלוקה מתאימה כמובן.
    \בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דודו בן חמו
    29/08/2014

אבל נגיד במקום איי בי על 3 ימים בשבוע נגיד שבו אני עושה 10 סטים לשריר גדול ו 7 לקטן יוצא לי לחזור על כל שריר פעם ב 5 ימים

אם אני עושה למשל 17 סטים לשריר גדול ו 7 לשריר קטן וחוזר עליו פעם ב שבוע זה לא אותו דבר?

כי פה אני קורע יותר ונח יותר ובשני קורע פחות ונח פחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    29/08/2014

הדבר תלוי רבות בעצימות האימון. ניתן לבצע כמובן הרבה סטים ולא להתקדם לשום מקום! חשוב מאוד העצימות . לפיכך, ישנם מתאמנים שמבצעים 5 אימונים בשבוע ומתקדמים פחות לעומת כאלה שמתאמנים 3 פעמים בשבוע.
    פעם בשבוע מתאים רק למתאמנים מאוד מסוימים, בעיקר מפתחי גוף . אילולא כן ההפסקה תגרום לירידה ואפקט אימון לא ממש יהיה.
    לסיכום...
    חשוב לבדוק איזה תוכנית אימונים מתאימה לך. חלוקה לשניים/שלוש או אולי יותר של קבוצות השרירים השונות.
    יש לנסות צורות חלוקה שונות ואז ולהחליט מה נכון עבורך בדיוק.
    למשתנים האחרים חשוב מאוד להתייחס - תזונה, שינה, נוזלים, אופי האימון וכדומה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דוד בן חמו
    31/08/2014

אתה סובר שלרוב האוכלסיה עדיף לעבוד על כל שריר פעמיים בשבוע גג 5 ימים מנוחה בנפח מתאים אני ניסתי מנוחה של שבוע עליי עובד גם טוב וקורע כל שריר יותר

השאלה שלי בכל מקרה האם שבוע זה הגבול או שאין פה גבול?

בוא נניח אדם שמתאמן בעוצמה חזקה ולוקח שבוע לשרירים שלו להתאושש מאימון כזה למשל 18 סטים לפקטורליס מייגור

או אדם שעושה 9 סטים לפקטורליס פעם ב 4 ימים

למשל שניהם פספו אימון אצל הראשון הוא קורע תשריר לשבוע ופספס עבר 9 ימים עד שחזר על השריר שוב

השני קורע תשריר ל 4 ימים ופספס אימון עבר 6 ימים בלי אימון

אבל השניהם זה עוד יומיים מאז שהשריר החלים אז זה אותו הדבר לא?

האם זה אותו דבר כי בכל אחד מהמקרים ההחלמה של השריר שונה בראשון מחלים אחרי שבוע ובשני מחלים אחרי 4 ימים כי בכל אחד מספר הסטים לקבוצת שריר שונה

מה שאומר שזה תלוי כמה הבנאדם קורע תשריר לא?

או שיש גבול כזה ששבוע זה גג?

סליחה שאני קצת חופר אבל אני מעוניין להבין תנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר איתי זיו
    01/09/2014

הפעלה של שרירי החזה ב- 18 סטים ברמה של RM ממש אינה זהה לאימון אחר של הפעלה של שריר החזה - 10 סטים. מדובר על אימונים ברמות שונות.
    אימון של 6-5 פעמים בשבוע מצריך היערכות אחרת וככל שמבצעים יותר סטים ומבצעים יותר סטים כך יש צורך ביותר מנוחה לא נכון לבצע למשל 18 סטים לשריר מסוים במסגרת תוכנית מפוצלת ולתת לשריר להתאושש 3- 4 ימים בלבד. נציין גם שכשמדובר על פיצול של ABC או ABCD ויותר קבוצת שרירי גדולה מספר הסטים שנקצה לה - 15-20 סטים. קבוצת שרירים קטנה - 10-15 סטים. אגב, במידה ומדובר על פיצול של AB או אז קבוצת שרירים קטנה - 5-7 סטים בממוצע וגדולה - 8-10.
    בנוסף, מה שיקבע מידת השיפור כפי שציינתי בעבר הנו התזונה, השינה, המנוחות הקצובות באימון ועוד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דוד בן חמו
    02/09/2014

לאיתי אני מבין מה שאמרת אבל אני לא מבין מה הבעייה שנגיד אדם שבא פעמיים בשבוע לדוגמא יעשה אימון של איי בי סי ככה קורע יותר כל שריר כמו שצריך פעם ב ולפי הספר צריך פול בודי שבפול בודי נותנים קצת סטים לכל קבוצת שריר מה ההבדל?? למשל אם מתאמן יעשה אימון חזה וטרייספס למשל לחזה 16 סטים יספיק לקרוע תשריר להרבה זמן ואם יעשה פול בודי 4 סטים אחרי יומיים כבר יתאושש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דוד בן חמו
    02/09/2014

מה שאומר על פי ההגיון שלי שלמשמעות שבוע או 5 ימים אין כלום כי תלוי כמה הבנאדם קורע תשריר באימון נגיד אקח כל הגוף מספיק ליומיים אקח שריר אחד יקרע חזק מספיק לשבוע מה שאומר שבסוף הכל אותו דבר לא?? ואם נגיד אדם יעשה איי בי סי ויבוא 2 שווה ערך לפול בודי שבא 2 כי קורע תשריר יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/09/2014

מסתבר, שהדברים לא כה פשוטים וההבדלים בין מתאמנים גדולים ממש. לא כל מתאמן מגיב כמו מתאמן אחר. לכן עד שמאתרים דרך האימון המתאימה ביותר יש לנסות שיטות אימון שונות וטכניקות ורק אז גם להחליט מה מתאים. בלי קשר למספר הסטים חשיבות בעיקר שיש קורלציה לעצימות האימון. ניתן לבצע אימון AB ולא ממש להתאושש מהאימון ובמקביל לבצע אימון עם פיצול רב יותר ולא יהיה אפקט אימון.
    לפיכך:
    יש לקבוע מטרת האימון העיקרית. פיתוח גוף, היפרטרופיה וכדומה. אז, אם בכלל נפצל האימון. הרי פיצול מתאים רק למטרות היפרטרופיה ופיתוח גוף.
    בנוסף, למעט מאוד מתאמנים מתאים פיצול של מעל AB. בנוסף אימון של כל הגוף בעצימות גבוהה מאוד אינה זהה לאימון של אימון מפוצל. הרי לא הפיצול הנו הפקטור היחיד הקובע אלא משתנים נוספים . רבים מסתבר. למשל, התפריט התזונתי, הגנטיקה (מבנה הגוף, מורפולוגיה ועוד) , השינה ועוד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אחרונה לאיתי

דוד בן חמו
    07/09/2014

אני לא מבין אפילו נקח דוגמא קיצונית אדם שנגיד יגיע פעם בשבוע או פעמיים מה הבעייה שיעבוד בתוכנית איי בי סי ככה יקח שני שרירים ויקרע אותם כמו שצריך מאשר לעבוד כל הגוף באימון ולעבוד טיפה על כל שריר?

פשוט יש טווח של שבוע שלא כדאי לעבור בגלל זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר איתי זיו
    09/09/2014

באופן שצוין הדבר לא הגיוני מכיוון שהפעלה של כל השרירים פעם בשבוע או פעמיים בהיקף ועצימות מירבית יעלו נוכחות הורמונים אנבוליים באופן מהותי ובמידה והאימון הנה מעל 60 דקות אפקט האימון יפחת. כך שמחלקים למספר חלקים את קבוצות השרירים ומפעילים אותן בתוכניות ABC או יותר. זאת על מנת ליצור אפקט אימון מירבי.
    חשוב לציין שיש אופנים נוספים ווריאציות וגם בהם ניתן להתקדם אך לא באותו אופן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו