היפרטרופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרטרופיה
    שלום
    28/08/2014

שלום רב,
    יש לי מספר שאלות שתשובות מאוד יועילו לי לאימונים.

1. אני מתאמן AB ארבע פעמים בשבוע, במקרה שאני יכול להתאמן רק 3 פעמים בשבוע, או כשאימון אחד התפספס לי באמצע שבוע, איך כדאי להמשיך את התכנית באותו שבוע , אולי להוסיף באימון האחרון A ו-B יחד ?. אשמח לתשובה שבה אבין את העיקרון ואוכל להסיק למצבים דומים באותו נושא.

2. לימדו אותי שבכל התרגילים עלי לכנס את הבטן פנימה כדי שהגב יהיה בקו הישבן ולא תהיה קשת בגב, על מנת שזוקפי הגב פחות יעבדו, אלא רק השריר עליו אני עובד. אני נוהג כך בכל התרגילים שכיבה וישיבה כאחד, סקווט, לחיצת חזה, כתפיים וכו' האם זה נכון או אני עושה נזק לגב?

3. בהיפרטרופיה האם מומלץ לעשות את העלייה בתרגיל במהירות ולהאט בירידה, למשל כפיפת מרפקים להעלות את המשקוליות במהירות ולהאט בהורדתן.

4. כמה סטים מומלצים לכל קבוצת שריר בתכנית AB לעלייה במסת שריר

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרטרופיה

הוספת תגובה

• היפרטרופיה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    30/08/2014

הערותי....
    1. לגבי מנח עמוד השדרה חשוב שיהיה ניטרלי. לא להקשית ולא לגרום לקיפוזה! הרי עקומות עמוד השדרה כוללת גם לורדוזה מותנית מסויימת שאמורה להיות בטווח הנורמלי. הכנסת הבטן באופן יזום במהלך האימון אינה נחוצה באימון המשקולות. בכל מקרה שרירי הבטן מתחזקים במיוחד באימון משקלות ובעיקר שמדובר על משקולות חופשיות ולא מכונות ייעודיות.
    2. לגבי מספר הסטים באימון המשקולות, על פניו 24-27 סטים. מפעם לפעם גם מבצעים 30 סטים . זאת על מנת לעמוד בטווח זמן של 60 דקות לאימון. לכל היותר. לא כולל אימון אירובי.
    3. במידה ומתבצעים 3 אימוני כוח סך הכל במקום 4 בתוכנית אימונים מפוצלת של AB שתי אפשרויות - האחת להשאיר באותו שבוע ABA ולחלק בהתאם. אפשרות שנייה הנה AB שני אימונים ואימון שלישי חצי מאימון AB. או אז יש לבצע 50% מסך הסטים של האימון הכולל.
    4. לגבי קצב הביצוע- חשוב שלא יהיה איטי מדי. 3 שניות לחזרה של הלוך חזור- זה בהחלט קצב טוב. מעבר לזה לאורך תקופה תשתפר בעיקר סבולת שרירית והפוטנציאל להעלות משקלים נמוך יותר. זו אני מניח לא המטרה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו