מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת מאודדורית31/08/2014
שלום רב,
אני בת 21 שוקלת בערך 70 קילו על גובה של 165, סמי-צמחונית(כלומר אוכלת דגים)ומשתדלת להימנע מביצים וחלב(אך לא פדנטית בעניין), עוסקת בספורט כל חיי. התחלתי בריקוד ובארבע שנים האחרונות מקפידה ללכת לחדר כושר ולשלב אימון כוח עם אירובי(מכיוון שהייתי בחו"ל חמישה חודשים הכושר ירד ובחודש האחרון נבנה מהתחלה במשקלים נמוכים). המטרה: לרדת במשקל ולחטב את הגוף ברמה נראית לעין אך לא באדי-בילדרית. לאחר מכן לשמר את זה לכל החיים.
כל גרסאות התזונה והספורט ששמעתי בחיי ממש שונות וגם כאשר אני עוברת מכון כושר לכל מאמן יש את האג'נדה שלו.
א. איך מחליטים כמה פעמים בשבוע ואיזה אימונים לשלב(בחד"כ שלי יש הכול גם בריכה וחוגים). חשוב לי לציין שכמעט רוב המאמנים בחדרי כושר שפגשתי לא ממש נתנו לי מענה או נתנו מענה חלקי. ההרגשה שצריך לרדוף אחריהם וגם להם כל אחד דעה שונה.
ב. מעולם לא שתיתי שייק חלבון אך רוצה להתחיל, איך מחליטים איזה שייק חלבון לקחת שאינו מזיק ולא מנפח ולא ע"ב חלב ומספק אפקטיביות?
ג. איך מחליטים איזה תפריט תזונה לעשות(לפי סוג דם, לפי טבעונות, לפי מה?)
אשמח לתשובתכם:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת מאוד - תגובה
ד''ר איתי זיו17/09/2014הערותי...
1. חשוב להיזהר מעצות 'מומחים' ויועצים בתחום התזונה שלהם אין השכלה קלינית רחבה ולא למדו תחום תזונה כלל. לימודי תזונה בקורס זה או אחר או אף נטורפטיה במרבית המקרים לא מספיק.
2. דיאטות קיצוניות כמו ללא גלוטן למי שאין בכלל בעיה בריאותית של צליאק, טבעונות, אכילה של אוכל אורגני ומה לא, לא בטוח כלל שיותר בריאה ונכונה. חשוב לשמוע עצות מאנשי מקצוע שמתבססים על מחקרים לרוב ולא ימליצו דברים שאינם מבוססים.
3. שייק חלבון,, ביצים ועווד אין בכלל מניעה להשתמש זאת בתנאי שאין רגישות לעניין. מציע להתייעץ בהקדם עם פורום תזונת ספורט בעניין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)