מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבולת לב ריאהעוז11/09/2014
שלום לכולם
רציתי לשאול האם שיפור בסיבולת לב ריאה הדופק אמור לעלות או לרדת במאמץ?
אני רוכב אופניים וכרגע אני מתאמן אימון אינטרוולי בעליות.כשהתחלתי להתאמן הייתי חייב לעצור באמצע כיוון שהגעתי לקצה סיבולת ריאה במצב כזה הדופק היה מגיע ל135 כאשר הדופק המירבי שלי הוא 172 עפ"י הנוסחה הידועה 220 מינוס הגיל.היום אני לא רואה את העליה מבחינת שרירים וסיבולת ריאה אך מגיע לקצה העליה עם דופק 142 מה שאומר שעברתי את התחום האירובי.השאלה האם זה שפיר מדובר בעליה של 300 מטר עם 3 עד 8 אחוז.מטרת האימון שלי היא להחזיק מסלול ארוך המורכב ממישור הרבה עליות (אני מירושלים) וירידות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבולת לב ריאה - תגובה
ד''ר איתי זיו04/10/2014באימון לשיפור סבולת לב ריאה הדופק כמובן אמור לעלות לרמה הראויה על מנת שיחול אפקט אימון. הנוסחה של 220 פחות הדופק הנה בסיסית וממש לא מדוייקת. הכי נכון מכיוון שמדובר בספורטאי לעבור אחת לתקופה בדיקת סף חומצת חלב ואז לדעת בדיוק מה הדופק המירבי, מה התוכנית האירובית המתאימה במקרה זה ועוד. אילולא כן יחול קושי להגיע לאפקט אימון משמעותי ומושכל. בכל מקרה מומלץ לאמץ את נוסחת קרבונן שהנה הרבה יותר מדוייקת. יש צורך לדעת מה דופק מנוחה וכן באיזה דופק מאמץ מעוניינים להתאמן, למשל 70 אחוז, 80 אחוז או יותר.
החישוב
220 פחות הגיל, פחות דופק מנוחה, כפול אחוז המאמץ שמעוניינים לעבוד בו ואז מוסיפים שוב את דופק המנוחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)