2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות
    אני
    16/09/2014

שלום ,
    אני לא מבין דבר אחד!
    יש מישהי שמתאמנת בחדר כושר , יש לה כאבים בעצם הסקרום לשעבר סדק אמרו לה שיש אפשרות לבצע פעילות גופנית...
    היא מבצעת הרמת רגליים ( בירכיים לחזה) כפיפת ירך וסיבוב אגן לאחורבתרגיל של המקבילים, תרגיל לבטן , עכשיו אני הבנתי שתרגיל זה יוצר עומס חזק על הגב בגלל אליו פסואס , היא טוענת שהתרגיל לא יוצר לה כאב והיא מרגישה אחרי זה ממש בסדר, בניגוד לכפיפות בטן 30/40 מעלות , זה נוגד את הקינזיולוגיה!
    אני לא מבין.... ):
    או שהיא מבצעת סקוואט בסמית משין.. יותר נוח לה ולא כואב לה הגב מאשר סקאווט חופשי.. ואני מקפיד על כל הכללים...
    מה הסיבות?? עזור לי!! ):

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• איתי זיו

אני
    17/09/2014

תענה לי בבקשה על השאלות. .
    תודה
    (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    18/09/2014

עשויות להיות מספר סיבות לכך. הרי תנועתיות האגן יתר על המידה לפנים (APT) או לאחור (PPT) תעלה את העומס על הגב באופן משמעותי וזאת תלוי במידת הסיבוב. לעניין המצוין הדבר קשור באופן ייצוב האגן בעת ביצוע התרגיל. במידה והאגן בכפיפת ירך לא מסתובב לאחור (מאפיין מתאמנים מתקדמים ומאומנים) הרי שהעומס על עמוד השדרה נמוך. בתרגילים כמו סקווט בסמיט משין , מכרעים ועוד ההשפעה על האגן קטנה מהותית לעומת הסקווט החופשי ותרגילים אחרים לכן בעת ביצוע תרגילים שונים מביא להעלאת עומסים שונה על מפרקי הגוף.
    יש לבדוק כל ביצוע תרגיל באופן ייחודי. הרי תרגיל חיזוק שרירי בטן פשוט עלול להיות כרוך בעומס גבוה על מפרקי הגוף השונים ואילו תרגיל מורכב אחר שמורכב יותר דווקא יעלה/יגרום להעלאת עומס נמוכה יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו