מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על איזה שרירים אני עובד?עופר קיס19/09/2014
שלום לכולם
1. לגבי בטן- אם אני מבצע כפיפת גו לצד ימין, כאשר המשקולת בצד ימין, על איזה שרירים אני עובד? אינטרל ואקסטרנל של צד ימין או שמאל?
2.בפול אובר אמצעות מוט- המייצבים פושטי הכתף וכופפי עמ"ש? או רק פושטי המרפק וכופפי עמ"ש?
3.בלחיצת רגליים כאשר אני מביא את הברכיים לחזה? הבנתי שזה לא בריא... יש עומד על עמ"ש... מה קורה באגן?
3.אם שריר אנטגוניסט אז הוא בכלל לא עובד? למשל פושטי המרפק בפול אובר עם מוט הם מייצבים, ובעמידה חתירה ישרה עם המוט הם אנטגוניססטים? אז איזה תרגיל הם לא פועלים? שהם מייצבים או שהם אנטגוניסטים?
4. למה מתכוונים במונח" מכשירי התנגדות משתנים"?
5בשכיבה, פשיטת כתף כנגד משקולת יד, אם אני עוצר כשהיד אנכית לקרקע ולא ממשיך עד קו הבטן, האם הביצוע נכון?
6. למה בלחיצת כתפיים מאחורי העורף עם מוט, הפוסטיור דלתויד הוא מייצב?
תודה לכל העונים... וכמובן, שנה טובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו??
אור19/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים וניתוח תנועתי - תגובה
ד''ר איתי זיו20/09/20141. כפיפת עמוד שדרה מצד ימין לכיוון צד שמאל יפעיל אקסטרנל צד ימין מול אינטרנל צד שמאל.
2. בפול אובר עם משקולת יד/מוט מגיעים בטווח תנועה עד קו החזה בלבד מכיוון שמעבר לכך תהיה תנועה של כפיפת כתף אקצנטרית כי מומנט ההתנגדות הנו לכיוון הקרקע לפנים. המייצבים בתרגיל הנם שרירי הבטן בעיקר ופושטי המרפק.
3. בלחיצת רגליים נטיית האגן הנה PPT לכן העומס על עמוד השדרה בנקודה זו גבוה. לפיכך הביצוע יהיה עד נקודה זו . למעט זה התרגיל לגיטימי לחלוטין.
4. שריר אנטגוניסט בעת ביצוע תרגיל נמתח ונמצא ברפיון יחסי. למעט פרדוקס לומברד. אנטגוניסט אינו מייצב. מדובר על שני תפקידים שונים לחלוטין
. האחד נמצא בצידו השני של השריר הפועל ונמתח ואילו השני מייצב על מנת למנוע תנועה במפרק/פיצוי וכדומה.
4. פוסטריור דלטואיד נדרש לייצב את מפרק הכתף בלחיצת כתפיים אחרי הראש בשל התנועה המתרחש במפרק הכתף - הרחקת כתף עם מעט תנועה של הרחקה ופקית ולכן על מנת לייצב את מפרק הכתף בתנועה והמוט לא יפגע בראש יש צורך בייצוב של הפוסטריור דלטואיד.
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)