שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שואלת
    22/09/2014

שלום,
    אני בדר"כ מתאמנת בחדר כושר בערב (אירובי + משקולות), אולם לעיתים יוצא שנאלצת להגיע בבוקר. רציתי לדעת האם יש הבדל בין אימון בוקר לערב? האם אימון בוקר פחות איכותי?
    קראתי שאולי בבוקר אימון יהיה פחות איכותי מבחינת הכח והיכולת שיש לי לעומת הערב, ויתכן שאלה יהיו נמוכים יותר בבוקר. איני מתכוונת לעניין הזה, מפני שלפעמים בבוקר אני מרגישה שיש לי יותר כוח מבערב ולפעמים בערב יותר מהבוקר.
    מה שאני מתכוונת הוא מבחינת חיטוב והתחזקות הגוף.
    בערב אני מרגישה שהאימון יותר טוב לא מבחינת הכוח שלי, אלא שעשיתי משהו. בבוקר אני מרגישה שהאימון היה לשווא. מרגישה את זה ממש בגוף, לא יודעת להסביר את התחושה. אולי בגלל שבערב אחר כך אני הולכת לישון...
    בכל אופן, איני יודעת אם זו תחושה שלי בלבד או שאכן בערב האימון יותר אפקטיבי. האם אימון בוקר הוא בזבוז זמן והאם אימוני בוקר ימנעו חיטוב הגוף?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אימון בוקר

עמית
    22/09/2014

אני לא חושבת שאימון בוקר הוא פחות איכותי למרות שאני אישית עושה אירובי בערב באופן קבוע בימי חמישי בספורטן פ''ת. הרגשתי את השינוי בבדיקות דם האחרונות כי הורדתי כמה ק''ג עודפים וגם זה טוב לנפש לעשות.. אברר עם המדריכה לגבי אירובי בוקר ואעדכנך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

שואלת
    22/09/2014

תודה על תשובתך.
    האמת שדווקא התייחסתי יותר למשקולות וחיזוק השרירים יותר מאשר אירובי. נראה לי שאירובי זה פחות משנה אם עושים בבוקר או בערב.
    חיזוק שרירים וחיטוב לעומת זאת לא כל כך בטוחה. יש לי הרגשה שקורה משהו דווקא אם אני עובדת בערב. אולי קשור לשינה שמאפשרת חיזוק השריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה לגבי אימון בוקר

ד''ר איתי זיו
    04/10/2014

אימון בוקר מוקדם יש נוכחות רבה יותר של הורמונים קטבוליים ולכן הנו פחות יעיל לאימונים איכותיים לעומת שעות הצהריים/אחר הצהריים לכן התחושה המתוארת בהחלט הגיונית. לעיתים אין ברירה ויש צורך להתאמן בשעות אלו.
    חשוב לאכול לפני אימון פחמימות ולא להגיע כשהבטן ריקה לחלוטין מהצום של הלילה למרות שאם מדובר רק על פעילות אירובית של 20-30 דקות ניתן גם להתאמן על בטן ריקה.
    לשם חיטוב הגוף מעבר לתזונה חשוב שאימוני הכוח והאירובי יהיו אפקטיביים על מנת שניתן יהיה להשיג תוצאות טובות בזמן ריאלי.
    לסיכום, גם באימון בוקר ניתן להשיג תוצאות טובות אך הדבר תלוי במשתנים נוספים כמו: התזונה באותו היום, באיזו שעה בבוקר מתאמנים - סמוך ממש לקימה או שעתיים-=שלוש לאחר מכן, עמה שעות ישנים בלילה, מספר האימונים השבועי ועוד.
    בברכה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו