לחיצת חזה מאד חלשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחיצת חזה מאד חלשה
    אייל
    18/10/2014

היי
    אני ספורטאי אירובי ומתאמן בחדר כושר
    משום מה יש פער מאד גדול בין הכח שלי בתרגיל "לחיצת חזה" לבין שאר התרגילים.
    ברוב התרגילים אני מרים משקלים סבירים ואפילו מעל הממוצע: סקוואט הגעתי ל70 ול80 ק"ג, פרפר מכונה אני שם את כל המשקל במכונה ואפילו מוסיף (כ70 ליברות) פרפר משקולות יד כ12.5 קילו כל צד. ריצה מעולה
    בכל אלה אני ממוצע + ביחס לאחרים במכון.

ואילו בלחיצת חזה - על הפנים...בקושי 12.5 קילו כל צד (45 קילו) כבר לא מעט זמן...וגם לא הרבה חזרות... לא מכיר כמעט אנשים שמרימים משקל כזה נמוך!
    שמא תאמר שהחזה שלי חלש... ועובדה היא שבפרפר אני סביר לגמרי..
    אנשים שמרימים הרבה יותר ממני בלחיצת חזה מרימים כמוני בפרפר ואפילו פחות!! ובפרט לגבי סקוואט

ממה זה יכול לנבוע הקושי דוקא בלחיצת חזה? והאם יש דרך לשפר את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחיצת חזה מאד חלשה

הוספת תגובה

• לחיצת חזה מאד חלשה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/10/2014

כמה הערות....
    1. חסרים לא מעט נתונים כמו: ותק באימון, מתי התרגיל לחיצת חזה מתבצע - תחילת אימון, בהמשך. אימון הכוח אחרי האימון האירובי או לפניו, כמה אימוני כוח מבוצעים בשבוע סך הכל, הרכב הגוף? כמה דקות ריצב בשבוע? דופק בריצה? ועוד.
    2. על פניו יש להתנהל כך (רשימה חלקית): תרגיל לחיצת חזה שיהיה ראשון באימון הכוח, להקפיד באופן מיוחד על טכניקה נכונה - עדיף עם איש מקצוע, לבצע לפחות 3 סטים בתרגיל ואף 4. , לאמץ טכניקת אימון מתאימה שהנה בקורלציה לרמתך הגופנית, אימון אירובי שלא יהיה לפני אימון הכוח, מספר אימוני כוח ואם מבוצעים 4 אימוני כוח - אז מפוצלים. חיזוק שרירי פושטי המרפק. יכול להיות שהם גם מהווים חוליה חלשה. תזונה - האם יש הקפדה על כך על מנת שניתן יהיה למקסם היכולת הגופנית?
    3. ייתכן שסיבי השריר במקרה הזה בעיקר אדומים ולכן יש קושי להעלות משקלים. בכל מקרה המשקלים המצוינים - נמוכים באופן יחסי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו