מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגדרת מטרהרן09/12/2014
שלום רב,
אני ספורטאי העוסק בריצות ארוכות, ומשלב גם אימוני כח.
הבעיה שלי היא שתקופה ארוכה אני מתקשה להכנס לתכנית אימונים מסודרת, בגלל קושי להגדיר מטרה...כיוון שהמטרות שלי סותרות אחת את השניה.
מצד אחד אני רץ ריצות ארוכות, כולל באצטדיוני אתלטיקה, ומעוניין להשתפר בתחום הזה לרבות תחרויות וכו'. בפרט שהמבנה גוף שלי הכי מתאים לספורט הזה.
מצד שני, למרות שהמשקל והנתונים שלי תקינים לגמרי אני מרגיש שאני רזה/צנום מדיי, וגם הסובבים אותי מעירים לי שאני צריך עוד מסת שריר.
אני מרגיש שחסר לי משהו במראה שאני לא יודע להגדיר, והייתי רוצה להיות לפחות יותר מוצק וחזק.
נתונים: גובה 183 משקל 75 אחוז שומן בערך 19. מבנה גוף לדעתי אקטומורף. היקף זרוע כ30-32 ס"מ
אם נדבר על תכנית ל"עליה במסה" אז זה יסתור לי את הריצות...עליה במשקל תכביד על הריצות, הריצות יעכבו עליה במסה, יהיה קשה לשלב את 2 האימונים ביחד באופן שלא יגזלו אנרגיה אחד מהשני וכו' וכו'.
אם תדבר איתי על "הורדת אחוזי שומן" אז זה לא יתאים, כי תכניות לחיטוב מבוססות על גירעון קלורי ושריפת שומן, וכל מי ששומע את זה בהקשר שלי צוחק, כי אני אדם רזה ואני לא צריך תכנית "הרזיה".
אני גם לא בטוח שהבעיה שלי היא דוקא ה"מסה" או ה"גודל" ושאני חייב להתנפח...יש הרבה רצים רזים אבל נראים מוצקים וחזקים. כך שאני תקופה ארוכה בעצם לא יודע מה אני רוצה!
אשמח אם תוכלו להגדיר לי איזה מטרה אני צריך להציב, על מנת שתקיים:
1.לא תפגע בריצות באופן משמעותי, ולא תבוא על חשבון האירובי
2.תגרום לי להראות יותר מוצק וחזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרת מטרה - תגובה
עופר קיס09/12/2014רן שלום
אתה צודק - עליך להיות חזק ללא עליה במסת שריר גדולה
בצע פעמיים בשבוע אימוני כוח הכוללים תרגילי חזוק כלליים וכן ספציפיים
למשל סקווט, פולי עליו כפיפות ברכיים ושכיבות סמיכה עם הכבדה יום אחד
, ודד ליפט רגל אחת,מתח, פשיטת ברכיים ולחיצת כתפיים בעמידה עם בודדות ותאומים יום שני
משקל בינוני ל 10 חזרות כל רגל דקה מנוחה
לא לשכוח תרגילי ליבה בכל יום לפי בחירתך
יתכן ותעלה 1-1.5 ק"ג בחודשיים ואז תתייצב
לא בימי אימוני ריצה
ממליץ להוסיף מדי פעם תרגילי ניתור למיניהם לשזור את שיפור הכוח עם יעילות המכאנית של הריצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)