מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה ופעילות גופנית בדיאטהגל23/12/2014
שלום
אני עובד בתחנת דלק שזאת עבודה עם משמרות, אין לי משמרות קבועות,
לפעמים אני עובד בוקר מ-6 עד 14 או צהריים שזה מ-14 עד 22 בערב.
התחלתי לפני כמה זמן דיאטה ותוך כדי אני משתדל לעשות קצת פעילות גופנית,
אבל מאוד קשה לי בגלל העבודה שלי. הרבה פעמים שאני עושה הליכות או קופץ
בחבל כדי לשרוף קלוריות אחרי שאני אוכל, כואבות לי מאוד הרגליים, אני מרגיש ממש
עייפות וקשה לי מאוד לבצע את הפעילות הגופנית.
רציתי לשאול האם זה מסוכן לעשות פעילות גופנית במצב כזה? האם בגלל זה אני לא
מצליח לרדת במשקל? אם כן, אז מה אתם יכולים להמליץ לי לעשות? איך אני יכול לשלב
את הדיאטה בעבודה הזאת וגם לעשות פעילות גופנית כדי לשרוף יותר קלוריות?
ויש לי שאלה כללית שאני רוצה לשאול- כדי לרדת במשקל אני חייב לעשות ספורט רק
אחרי שאני אוכל, או שאפשר גם לפני ארוחה מסוימת? כלומר גם אם אני אוכל ארוחת ערב אני לא חייב לבצע אחריה פעילות גופנית? אני פשוט חושש להשמין ממנה..
אני יכול לעשות ספורט בבוקר נגיד, לפני שאני אוכל משהו וזהו? אני לא חייב לעשות עוד
גם אחרי שאר הארוחות ביום? זה לא מסוכן לעשות ספורט על בטן ריקה?
בבקשה תחזירו לי תשובה זה מאוד חשוב לי.
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ופעילות גופנית בדיאטה - תגובה
ד''ר איתי זיו23/12/2014נחדד כמה דברים...
לא מסוכן מאומה. העניין הנו חוסר אפקטיביות באימון, עלייה בהורמוני סטרס בשל ההתנהלות המצוינת, עלייה אפשרית באחוז השומן, ביצוע אימונים שאינם ברמה גבוהה ועוד ועוד.
יש צורך לתכנן את השבוע כך שהאימונים מבוצעים במצב ערות גבוה ככל שניתן. אילולא כן קשה להתקדם. לגבי התזונה, חשוב לאכול 6-5 ארוחות ביום. 1-2 מרכזיות והשאר קטנות. מציע להתייעץ עם איש מקצוע בנושא.
חשוב להתאמן לפני ארוחה ולא אחריה במיוחד שמדובר על ארוחה גדולה! כשהארוחה הנה ביניים תוך שעה -שעה וחצי ניתן להתאמן בלי בעיה.
יש לאתר השעות המתאימות לאימון והשמנה אגב אינה תולדה של חוסר ביצוע האימונים בעיקר אלא התזונה הלא מאוזנת. הרבה יותר!
מציע להתייעץ עם דיאטן קליני ספורט או מדריך כושר מנוסה שיבנה לך תוכנית בהתאם למגבלות. אחת לחודש בממוצע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)