מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאיתי זיודודו29/12/2014
הבנתי ממך ש ל 45 אימונים זה abc. ,ל 3_4 איי בי ו ל 123 פול בודי. עכשיו לי אין מושג כמה אני בא לפעמים ככה ולפעמים ככה אני עושה abc 15 סטים לשריר גדול ו 9 לקטן. מה קורה במצב שאני בר למשל 1 2 ב abc ניסתי מידי פעם ולא הרגשתי ירידה זה כזה משנה לשחק כל פעם אם התוכנית כי אני מעדיף משהו קבוע מאשר כל שבוע להחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נב
רמי30/12/2014לאיתי אני חושב שזה לא כזה משנה מכייון ש נניח
אם יוצא לי לבוא פעמיים בשבוע ועושה פול בודי יוצא נניח 4 סטים לשריר גדול כל 4 ימים
ואם אני עושה איי בי סי ובאתי פעמיים יוצא כל 9-10 ימים אבל 15 סטים לשריר
מה שאומר שלשריר יקח יותר זמןח להתאושש מ ב 4 סטים לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנב
דודו02/01/2015ונגיד אני עושה 15 סטים לוקח לשריר להתאושש 5 ימים ואם עושה 4 סטים לוקח להתאושש יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנב - תגובה
ד''ר איתי זיו07/01/2015לא ממש ברורה השאלה.
בעיקרון ניתן לשנות הפיצול אם ימי האימון לא קבועים. לא אדיאלי אך ניתן להתקדם גם כך הרבה.
מש שיקבע מידת ההתקדמות זה מידת האימוץ של אורח חיים ספורטיבי. באיזו מידה מקפידים על הכללים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי שאלה
רמי07/01/2015אסביר את עצמי שתבין
אתה אומר שצריך להפעיל כל שריר כל 4 או 5 ימים שזה אומר למשל 3-4 בשבוע אימונים תוכנית ab ו 4-5 זה יהיה abc ואם זה 1-2 כל הגוף
עכשיו לי אין ימים קבועים שאני בא יש שבועות שבא 2 ויש שבועות שבא 5
(לא ידוע מראש) למשל לפעמים מתכנן לבוא 5 ןיש לי דברי בסוף מגיע 2
אני נשאר על פיצול abc גם עם מגיע פעם 1 בשבוע למשל
מה שאני לא מבין מה זה כזה משנה לעשות fbw לאדם שמגיע פעם או פעמיים בשבוע כי יש באימון זה רק 4 סטים לשריר גדול
ואם אני עושה abc אומנם עובר הרבה זמן בין אימון לאימון אבל אני עובד על כל שריר כמו שצריך ועושה 4 תרגילים ו 15 סטים אתה מבין?
למשל נניח אם אני בא קבוע פעמיים בשבוע ב fbw יוצא לי 4 סטים לשריר גדול כל 4 ימים בערך
ב abc יוצא אחת ל 10 ימים אבל 15 סטים לשריר ככה אני עובד עליו כמו שצריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי שאלה - תגובה
ד''ר איתי זיו08/01/2015נעשה סדר...
1. אימון כל הגוף מתאים למתאמנים לא מאומנים. מתאמן מתקדם ומפתח גוף בפרט לא מפעילים באימון אחד את כל קבוצות השרירים.
2. אם מדי שבוע או שבועיים הפיצול משתנה פחות אפקטיבי אך אין מה לעשות כנראה והקפדה על עצימות אימון גבוהה ועוד תביא גם לשיפור.
3. ב- ABC אמורים להתאמן 6-5 פעמים בשבוע. כך שלא פעם בעשרה ימים מפעילים קבוצת שרירים. לא סביר ולא הגיוני כאחד לקיים הפסקה כה ארוכה בין אימון לאימון.
4. שינוייים כאלה ואחרים, סטים וכדומה. הנקודה המשובה הנה מידת ההתקדמות. אם היא ישנה - תמשיך כך.בפועל תכנון והקפדה על ימי אימון קבועים ונפח, עומס מתאימים יביאו את ההתקדמות הטובה ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי תגובה
רמי08/01/2015הבנתי אבל אני רוצה תוכנית קבועה בלי להחליף כל פעם(ואין לי ימים קבועים) מגיע מתי שיש לי זמן אם כל פעם שאני בא לוקח 2 שרירים למשל חזה 16 סטים ויד אחורית 12
ובאימון אחרי זה ממשיך נגיד בגב ויד קדמית בלי ימים קבועים
זה לא טוב? עד עכשיו עשיתי ככה וזה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאיתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו09/01/2015אין ברירה. אם ימי אימון אינם קבועים יש צורך לשנות את הפיצול על בסיס קבוע. ביום שיהיה אפשר להתאמן בימי ברזל - רבועים, אין בעיה בכלל. עד אז, הפיצול ישתנה בהתאם.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
דודו09/01/2015אוקיי הבנתי אם בא פעמיים לעשות כל הגוף 3 איי בי ו 4 5 איי בי סי אם בכל זאת אני נשאר תמיד על תבנית של abc אני יתקדם פשוט יותר לאט או שלא יתקדם בכלל או ירד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאיתי זיו - תגובה
ד''ר איתי זיו10/01/2015התשובה הנה- כל עוד ישנה התקדמות כנראה המהלכים - בסדר. לא ניתן להישאר עם פיצול מסוים כאשר מדי שבוע או תקופה אחרת משתנים ימי האימון על בסיס קבוע! כך שכל פעם שיש מספר ימי אימון מעטים/רבים מדי יש לשנות ימי האימון בהתאם.
אם ישנה ירידה ברמת האימון זה לא רק פיצול טוב/לא טוב אלא גם אפשרי סיבות נוספות- כמו איכות אימון ירודה, תפריט תזונתי לוקה בחסר ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
דודו10/01/2015אצלי זה הפוך מה שאני לא עושה אני ממשיך להתקדם אם אני מקפיד על תזונה ואני כבר גדול לא רוצה לגדול עוד רק לשמור. אם המטרה שלי היא שמירה על המסה זה בסדר להישאר תמיד ב abc?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי זיו
דודו10/01/2015לא הבנתי דבר 1 אם אני עושה 5_6 תרגילים לשריר יקח לו להתאושש שבוע ואם אני עושה 3 יקח לו להתאושש 4 ימים אז מה ההבדל בתדירות זה לא יוצא אותו דבר כי יש יותר נפח אימון ככל שעושים פחות שרירים בכל אימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי
רמי12/01/2015אני לא רובוט
אין לי ימים קבועים
מה ההבדל אם אני עושה 16 סטים לשריר פעם ב
או 4 סטים פעם ב קצת זמן
אם אני עושה הרבה אני לפחות עובד כמו שצריך על כל שריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)