שאלה עדינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה עדינה
    מושיק
    12/01/2015

עקב סיבוכים רפואיים שלא אפרט התברר לי שלחץ תוך בטני, כמו זה שמופעל בתרגילי התנגדות שונים, הוא גורם סיכון לבקע וגם, ר"ל, לטחורים. הרופא שלי אינו מומחה גדול לפיזיולוגיה של המאמץ, כך שהוא לא תרם לי הרבה בשאלה איך אפשר להפחית למינימום את הסיכון.

ההגיון שלי אומר שיש תרגילים שאפשר לבצע בחצי עצימות ע"י חלוקתם לחצאי גוף שונים, ושחצי עצימות משמעה גם פחות לחץ תוך בטני. לדוגמא, במקום סקוואט אפשר לעשות איזה וריאנט של pistol squat עם משקל גוף או קצת למעלה מזה (לחזקים שבינינו), במקום לחיצת רגליים במכונה אפשר לשים חצי מהעומס ולהפעיל כל רגל בנפרד.

בעיות ושאלות:

1. העומס אמנם קטן, אבל הזמן מוכפל (כי חוזרים על כל סט לכל רגל) - האם מה שחשוב מבחינת אותם גורמי סיכון הוא באמת המאמץ המכסימלי או שמשך הזמן משפיע בכיוון ההפוך כך שהיתרון מתקזז לגמרי?

2. לא מצאתי תחליף לדד-ליפט וגם לא לתרגילים המסורתיים של שרירי הבטן. האם תרגילים סטטיים כמו Plank מפעילים פחות לחץ תוך בטני (ההרגשה היא שאכן כך, אבל לא ברור אם אפשר לסמוך עליה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עדינה

הוספת תגובה

• שאלה עדינה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/01/2015

תשובה:
    1. אכן לחץ תוך בטני מופעל באופן משמעותי בעת ביצוע התרגילים המורכבים וביצוע באופן א- סימטרי אותם יפחית מהותית את העומס. אי לכך, ביצוע סקווט על רגל אחת עם משקל מופחת כמובן יעמיס פחות. כנל לגבי דד ליפט. ניתן לבצעו על משטחים לא יציבים ובכך להפחית עומס מהותית למרות שמצד שני לא ממש ניתן לשפר הכוח באופן ממשי.
    2. סיכון לבקע חוזר יש במידה ולא נחים מספיק או לא מבצעים תרגילים לשרירי הבטן והגב התחתון. כמובן שגשרים מסוגים שונים מומלצים ויש לבצעם על בסיס קבוע. תקופת ההחלמה הנה לפחות חצי שנה ובהתאם לקצב ההתקדמות המאוד משתנה בין אנשים וקשור מאוד גם לאורח החיים- תזונה, שינה, פעילות גופנית תומכת ועוד.
    3. מספר חזרות רב יותר ומשקל מופחת עדיין יהווה עומס מופחת לעומת מספר חזרות נמוך ומשקל גבוה. בכל מקרה חשוב לא להגזים על מנת לא לגרות לבעיות חוזרות ונשנות.
    4. ממליץ בחום לפנות לפיזיותרפיסט ספורט רציני או פיזיולוג מאמץ שגם יכול לסייע. שמות מעולים: לירן ליפשיץ, שלי בר סלע- שניהם פיזיותרפיסטים. שון פורטל - פיזיולוג מאמץ ודיאטן ספורט קליני, ד"ר יוני ירום - רופא ספורט עתיר ניסיון ועוד.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת לי מאד!

מושיק
    15/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו