שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי זיו
    רמי
    24/01/2015

איתי יש לי שאלה שעד עכשיו לא הבנתי

נניח מתאמן מצבע 18 סטים לשריר או 9 סטים לשריר ההתאוששות תיהיה שונה נכון?

אז מה זה משנה כמה פעמים בשבוע לעשות כל שריר כי ככל שעובדים עליו יותר יותר זמן להתאושש

הכוונה שלי מה זה משנה אם אדם שמגיע 3-4 פעמים בשבוע יעבוד בשיטת ab עם 9 סטים לשריר גדול או שיעבוד ב abcd עם 18 סטים לשריר גדול?

מה המשמעות של התדירות?

כי ככל שיוש יותר תדירות יש יותר פחות נפח עבודה על כל שריר ולהפך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• מאיתי

ד''ר איתי זיו
    24/01/2015

ככל שהנפח גדול יותר ועימו העומס על קבוצת השרירים הפועלת הפוטנציאל ההיפרטרופי גדול הרבה יותר. יותר הורמונים אנבוליים מופרשים באימון כה משמעותי והיכולת להעלות כוח ומסת שריר גדולות גם הן. אי לכך, יש הבדל גדול בין ביצוע 9 סטים לקבוצת שרירים לבין 18 או אף 20. זו גם הסיבה שמפתחי גוף מתאמנים בפיצולים כה גדולים שנעים מ- 3 חלקים ועד אפילו 6. אך הם עושים את האימון עד מצב כשל מוחלט. לכן ניתן לחלק את האימון כך.
    ובל נשכח התזונה והחומרים....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו

רמי
    25/01/2015

אז למה לי לעבוד ב ab אם אני בא בין 2 ל 4 ימים בשבוע

ועושה abcd זה בסדר?

מקסימום לא מספיק את כל הגוף באותו שבוע ממשיך שבוע אחרי אבל לפחות עובד על כל שריר כמו שצריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רמי
    25/01/2015

9 סטים אני לא מרגיש שעבדתי כמו שצריך אם עושה 18 מרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    26/01/2015

בקיצור... סלט.. גם כך תתקדם. אך אפקט האימון לא יהיה כמו תוכנית אימונים מסודרת, מושכלת ולפי הכללים. אם אין ברירה - כך תתאמן.
    או אז ניתן להפעיל כל קבוצות שהרירים בגוף באימון בשבוע אחד ובשבוע אחר פיצול. חוץ מפיצול/אי פיצול יש לא מעט משתנים חשובים שיקבעו את התקדמות. לא רק מידת הפיצול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו

רמי
    26/01/2015

רגע אתה אומר מצד אחד שעדיף לתת כמה שיותר סטים לשריר נגיד 20

אבל מצד שני שיהיה בתדירות של להפעיל כל שריר כל יום רביעי או חמישי כן?

נגיד אם אני עושה 20 סטים פעם בשבוע שבוע וחצי

עדיף כבר לעשות 10 סטים כל 4 -5 ימים

או שזה אותו דבר?

לפי הראש שלי אדם שבא 2 -3 גם יכול לבצע איי בי סי די נגיד כי אומנם עובר יותר זמן בין אימון לאימון אבל הוא עובד על כל שריר יותר לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/02/2015

העניין הנו עצימות!!!!! לא רק מספר הסטים. 20 סטים לא בטוח שיביאו ליותר שיפור מאשר 10 סטים. במידה והאימון לא מספיק אפקטיבי הרי שמספר סטים רב לא יעזור.
    חשוב לראות אם יש התקדמות או לא. בפועל לעלייה במסת השריר עדיף לפצל משמעותית את שרירי הגוף ולהעלות עומס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו