שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי זיו
    דודו
    15/03/2015

למה מתאמן שבא למשל פעמיין בשבוע צריך לעבוד פול בודי ולא יכול לעבוד בשיטת abc ןלקרוע כל שריר יותר מדוע עדיף לעבוד על כל שריר 2 פעמים בשבוע? ולא נניח פעם ב אבל לעבוד כמו שצריך ולהתמקד בכל שריר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

הוספת תגובה

• שאלה לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/03/2015

אני מקווה שהבנתי השאלה.
    1. לא ממש ניתן לחלק את קבוצות השרירים ל- ABC לפי פעמיים בשבוע. הרי ייצא שכל שבוע וחצי יהיה אימון התנגדות לאחר החלקים? לא סביר ולא ניתן להתקדם כך ואף המקצוענים לא מקצים מנוחה כה ארוכה.
    2. יותר מדי קבוצות שריר בכל אימון יביאו לכך שמשך האימון יהיה רב מדי ולא ניתן יהיה למקסם יכולת גופנית אנאירובית. רמת ההורמון הקטבולי קורטיזול תהיה רבה מדי, העומס על המפרקים עולה משמעותית ועוד. לא מומלץ!!!!
    3. ב- 3 אימונים בשבוע חלק מהמתאמנים כן יכולים לפצל האימון ואז רק ל- AB.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למר איתי זיו

דודו
    15/03/2015

כן למה לא עדיף לעשות פעם בשבוע וחצי 15 סטים ולעבוד על השריר כמו שצריך?

ועדיף לעשות כל 4 ימים רק 4 סטים?

כי ב fbw עושים 4 סטים לשריר גדול ו ב abc אפשר 15

אז אם מתאמן מגיע 2 למה לא לעשות לו abc?

פעם בשבוע וחצי אבל לעבוד כל חלק כמו שצריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למר איתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/03/2015

כנראה לא הייתה ברורה השאלה. אם אני מבין המטרה בכל אימון להפעיל קבוצת שרירים אחת או שתיים. במקרה של פיצול ל- ABC או יותר למעשה כל אימון מפעילים 2-1 קבוצות שרירים וחוזרים ומפעילים אותה לאחר שבוע וחצי או שבועיים. במקרה זה לא יהיה !!! אפקט אימון. כלומר לא ניתן יהיה להשתפר עוד. לכן, מפתחי גוף מתאמנים 6 פעמים בשבוע ומחלקים את קבוצות השרירים ל- 6-5 חלקים.
    השאלה אגב מה המטרה. אם היא העלאת מסת שריר הדרך המוצעת - לא ממש רלבנטית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

דודו
    16/03/2015

אבל אם אני עושה 2 קבוצות שריר אני יכול להתמקד יותר בכל שריר
    ולתת נגיד לחזה 4 תרגילים

מאשר בפול בודי כל דבר רק תרגיל 1

למה לא עדיף לעבוד על כל שריר כמו שצריך לקחת כל אימון 2 אחרים ולעבוד עליהם טוב?

מאשר לעשות פול בודי כל דבר רק תרגיל 1?

והמטרה שלי לשמור עד עכשיו הייתי עובד בשיטת abc 4-5 ימים בשבוע עכשיו מוריד ל 2-3 אולי לפעמים 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/03/2015

5-4 אימוני כוח בשבוע תמיד יהיו עדיפים!!! ניסיון לעבור ל- 3-2 אימוני כוח אין בעיה אך לא ניתן לשמור או להתקדם לאותה רמה.
    מנוחה ארוכה מדי בין אימון לאימון לא מספיק אפקטיבית, . מציע שתתאמן באופן שמתאים בתקופה זו ובטווח הזמן של 3 חודשים תאמוד מידת ההתקדמות.. בפועל אף לא מתאמן מתקדם/מקצוען מבצע 3-2 אימוני כוח בלבד במידה והמטרה הנה העלאת מסת השריר/פיתוח גוף. במידה והמטרה הנה חיזוק - האימון מתאים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי

דודו
    16/03/2015

אני מבין אבל לא הבנת את השאלה למה אם אני בא 2-3 יצים לעשות כל הגוף באימון ולא לקחת פעם ב שריר או 2 ולעבוד עליו כמו שצריך כמה תרגילין נגיד 4 כי ב fbw זה רק קצת נפח על כל שריר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי בשביל שתבין

דודו
    16/03/2015

אני אומר דבר כזה במקום לעבוד על שריר פעם ב 3-4 ימים 4 סטים למה לא לעשות פעם ב 7 10 ימים 15 סטים ולעבוד חזק. נגיד אני בא 2-3 ימים בשבוע למה לא לתת abc? למה חובה רק מ 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי בשביל שתבין - תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/03/2015

מדובר על מנוחה של שבוע וחצי בין אימון לאימון על אותה קבוצת שרירים אם הבנתי נכון. אם ישנה התקדמות בצורה זו של אימון - קדימה.. הסיכוי - קלוש!!!
    בנוסף, אימונים בתדירות כה מעטה על מנת שיחול שיפור מחייבים עצימות אימון שמתאימה למקצוענים!!! אם ניתן לעבוד ברמה כזו, ייתכן שתהיה התקדמות.
    לסיכום העניין, מה שמקדם מתאמן אחד לא ממש מתאים ומקדם מתאמן אחר. יש את הכללים של אימון ההתנגדות ומידע ומחקרים בלי סוף המציאות לעיתים לא תואמת את מה שידוע בספרות. אי לכך, יש צורך לעיתים לנסות.
    נציין, אגב, שאימונים בתדירות כה נמוכה של 3-2 פעמים בשבוע בחלוקת גוף מצריכה הקפדה על כל הכללים האחרים באופן משמעותי- תזונה, שינה וכדומה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי

דודו
    17/03/2015

איתי אתה סובר שעדיף לעבוד על השריר אפילו קצת 4 סטים כל 4 ימים מאשר 15 פעם ב שבוע וחצי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/03/2015

במספר אימונים של 3 לכל היותר יהיה פיצול ל- AB. באימון של פעמיים תהיה הפעלה של כל הגוף. כל שינוי מעבר לכך במרבית המקרים יהיה פחות אפקטיבי.
    פיצול ל- AB או אז יהיו באימון 27 סטים בממוצע. באימון כל הגוף - כנ"ל. פיצול של AB יכול להיות כך: שב- A רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן ואילו ב- B. חזה , כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה איתי

דודו
    19/03/2015

שאלה אחרונה אם אני עובד על השריר בתוכנית ab כי הרוב אצלי 3 -4 ימים בשבוע

פשוט מתי שאני בא 5 עושה באוו שבוע קצת סטים לכל שריר זה בסדר?

נניח במקום 9 10 סטים לשריר גדול בתוכנית ab

עושה 6 סטים וחוזר עליון לאחר 48 שעות זה בסדר למשל לעשות חזה 6 סטים ביום א ולחזור עליו שוב ככה ביום ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו