שאלה לד"ר זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר זיו
    מתאמן
    21/04/2015

שלום לך
    אני נוהג לבצע תרגיל לחיצת כתפיים בסמית משין (כלוב) כחלק מתוכנית האימון שלי בחדר הכושר.
    תחילת התרגיל כאשר המוט קצת מתחת לקו הכתפיים (באיזור החזה העליון) וסופו בהרמת המוט מעלה עד לישור הידיים ללא נעילת מרפקים.

לאחרונה גיליתי מנח חדש שעושה לי ממש טוב לכתפיים (לפחות כך זה מרגיש) ורציתי לשאול האם אתה ממליץ לי להמשיך איתו ולהחליף את הנ"ל במידה והוא יותר יעיל.
    אני יושב בסמית משין ממש מתחת למוט כאשר המוט מונח מעל מרכז הראש ואף נוגע בו. ואז מתחיל לבצע לחיצה.
    האם המנח הזה יותר טוב? זה מרגיש לי ממש אפקטיבי אף על פי שטווח התנועה מצומצם יותר. במנח זה אני נוהג להוסיף יותר משקל מזה הראשון.
    המטרה היא להרחיב ולעבות את הכתפיים עד כמה שניתן.
    אני עושה מתרגיל זה 4 סטים, בישיבה.

אציין שבנוסף, לאימון הכתפיים, אני נוהג לבצע הנפת משקולות חופשיות לצדדים או לחלופין לחיצת כתפיים במכונה.
    המון תודה לך !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר זיו

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    21/04/2015

לפי מה שציינת הנך מבצע לחיצת חזה מהראש.?? אין תרגיל כזה ומדובר על חצי תנועה. לא נכון ולא מומלץ כלל. אם המטרה העלאת מסת שריר יש לבצע התרגיל בטווח תנועה מלא ולא חלקי. אולי הדבר נוח יותר אך לא נכון מבחינת האימון.
    הנכון הנו מקו החזה אם המוט לפנים ומקו הטרפז העליון אם המוט לאחור. אם יש כאבים בעת הביצוע לאחור יש לבצע תרגילים אחרים ולבדוק מקור הכאב.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מתאמן
    24/04/2015

"לפי מה שציינת הנך מבצע לחיצת חזה מהראש.??"
    לא לחיצת חזה הכוונה ללחיצת כתפיים.
    רק עכשיו התחלתי לנסות לחיצת כתפיים מהראש אך בעקבות המלצתך אפסיק.
    אני בד"כ מבצע לחיצת כתפיים כאשר המוט בקו החזה העליון
    + הנפת משקולות לצדדים בעמידהץ

כמו כן, על אילו תרגילילם תמליץ להרחבת הכתפיים
    ועל אילו לעיבוי?
    רחוב הכתפיים שלי נאה (כמובן שיש עוד עבודה) אך מעוניין לעבות אותן - המראה שלהן דק

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/04/2015

תרגילי כתפיים יש לא מעט. מה שיקבע את מידת ההיפרטרופיה של שרירי הכתפיים הנו ביצוע התרגילים באופן איכותי, גיוון בתרגילים אחת למספר שבועות, וכמובן מספר חזרות שמתאים להשגת מטרה זו - טווח של 6-12 בממוצע.
    תרגילים לדוגמה:
    לחיצת כתפיים בישיבה עם מוט
    חתירה בעמידה עם מוט
    הרחקת כתפיים בעמידה עם משקולות יד (במינון נמוך מכיוון שמדובר בתרגיל מבודד בו פועלים מעט שרירים יחסית).
    חתירה בישיבה עם פולי תחתון -
    לחיצת חזה בעמידה עם מוט - מצב צר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו