מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון וכח פיזירחל23/04/2015
היי, אני מתאמנת חצי שנה בערך אימון מחזורי 3 פעמים בשבוע עם משקולות חופשיות של 5 ק״ג (עליתי בהדרגה ל5) אני רואה שינוי ושרירים אבל הכח הפיזי שלי לא עלה ואני נכשלת בהורדת ידיים לדוגמא עם אנשים חלשים ממני בהרבה ושלא בכושר בכלל. מה הסיבה לזה ואיך אפשר לשפר את העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון וכח פיזי - תגובה
ד''ר איתי זיו23/04/2015על מנת להתחזק חשוב להעלות עוד משקל ולא להסתפק ב- 5 ק"ג. חיזוק שרירים הנו פונקציה של המשקל המורם בעיקר. ניתן גל שתרימי 10 ק,ג ויותר בלי שון בעיה. בפועל החשוב הנו עצימות האימון וזמני המנוחה בתרגילים השונים, קרי בין הסטים. ייתכן אגב שהשינוי שציינת הנו בהרכב הגוף בעיקר ולא בשל העלייה בכוח.
לגבי הורדת ידיים, במידה ומדובר בהורדת הידיים הקלסית יש לאמן את השרירים המשתתפים באופן ייחודי המתאים בדיוק לתבנית התנועה של הורדות ידיים. שם יש פרמטרים נוספים כמו טכניקה, מנוף (שיהיה קצר ככל שניתן - קרי יד כפופה ) ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רחל23/04/2015בקשר להעלאת משקל - כרגע 5 ק״ג (בכל יד) זה המשקל המקסימלי שאני מסוגלת להתאמן איתו, האם זה משקל נמוך מדי? ואיך אפשר להגיע למשקל גבוה יותר חוץ מלהמשיך באימונים הרגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה משקלים
רחל24/04/2015בקשר להעלאת משקל - כרגע 5 ק״ג (בכל יד) זה המשקל המקסימלי שאני מסוגלת להתאמן איתו, האם זה משקל נמוך מדי? ואיך אפשר להגיע למשקל גבוה יותר חוץ מלהמשיך באימונים הרגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתי זיו24/04/20155 ק"ג ככל הנראה לתקופה זו - מתאים. במהלך הזמן יש להעלות משקל או לחילופין מספר חזרות פר אותו משקל. במידה ולא חלה עלייה ברמת הכוח צריך לבדוק סיבות אחרות לכך. חשוב לזכור שללא גיוון האימון מפעם לפעם מגיעים לפלטו ואז אין התקדמות.
לסיכום:
1. להמשיך בשלב זה עם המשקל הנוכחי.
2. במידה ואין שיפור בכוח בשבועות הקרובים להחליף תרגילים/שיעורים וכדומה.
3. להקפיד יתרה על תפריט תזונתי מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רחל25/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)