אימון וכח פיזי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון וכח פיזי
    רחל
    23/04/2015

היי, אני מתאמנת חצי שנה בערך אימון מחזורי 3 פעמים בשבוע עם משקולות חופשיות של 5 ק״ג (עליתי בהדרגה ל5) אני רואה שינוי ושרירים אבל הכח הפיזי שלי לא עלה ואני נכשלת בהורדת ידיים לדוגמא עם אנשים חלשים ממני בהרבה ושלא בכושר בכלל. מה הסיבה לזה ואיך אפשר לשפר את העניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון וכח פיזי

הוספת תגובה

• אימון וכח פיזי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    23/04/2015

על מנת להתחזק חשוב להעלות עוד משקל ולא להסתפק ב- 5 ק"ג. חיזוק שרירים הנו פונקציה של המשקל המורם בעיקר. ניתן גל שתרימי 10 ק,ג ויותר בלי שון בעיה. בפועל החשוב הנו עצימות האימון וזמני המנוחה בתרגילים השונים, קרי בין הסטים. ייתכן אגב שהשינוי שציינת הנו בהרכב הגוף בעיקר ולא בשל העלייה בכוח.
    לגבי הורדת ידיים, במידה ומדובר בהורדת הידיים הקלסית יש לאמן את השרירים המשתתפים באופן ייחודי המתאים בדיוק לתבנית התנועה של הורדות ידיים. שם יש פרמטרים נוספים כמו טכניקה, מנוף (שיהיה קצר ככל שניתן - קרי יד כפופה ) ועוד.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רחל
    23/04/2015

בקשר להעלאת משקל - כרגע 5 ק״ג (בכל יד) זה המשקל המקסימלי שאני מסוגלת להתאמן איתו, האם זה משקל נמוך מדי? ואיך אפשר להגיע למשקל גבוה יותר חוץ מלהמשיך באימונים הרגילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה משקלים

רחל
    24/04/2015

בקשר להעלאת משקל - כרגע 5 ק״ג (בכל יד) זה המשקל המקסימלי שאני מסוגלת להתאמן איתו, האם זה משקל נמוך מדי? ואיך אפשר להגיע למשקל גבוה יותר חוץ מלהמשיך באימונים הרגילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר איתי זיו
    24/04/2015

5 ק"ג ככל הנראה לתקופה זו - מתאים. במהלך הזמן יש להעלות משקל או לחילופין מספר חזרות פר אותו משקל. במידה ולא חלה עלייה ברמת הכוח צריך לבדוק סיבות אחרות לכך. חשוב לזכור שללא גיוון האימון מפעם לפעם מגיעים לפלטו ואז אין התקדמות.
    לסיכום:
    1. להמשיך בשלב זה עם המשקל הנוכחי.
    2. במידה ואין שיפור בכוח בשבועות הקרובים להחליף תרגילים/שיעורים וכדומה.
    3. להקפיד יתרה על תפריט תזונתי מתאים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רחל
    25/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו