ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה
    מתי
    26/04/2015

שלום ,
    לפני כחודשיים התחלתי לרוץ בן 42 - בריא.
    רץ יום כן יום לא - יוצא ל 3 קילומטר.
    היום לאחר חודשיים עליתי ל 4 קילומטר אך הורדתי במהירות אני עומד על 7 דקות לקילומטר.
    לא רוצה להגיע למרתון וכו....אלא יותר בקטע של בריאות , רוגע, שחרור אדרופינים...
    האם זו התחלה טובה ? תוך כמה זמן אני אמור לשפר את המרחק / קיצור זמן לקילומטר ?
    או ושזה לא קריטי בנקודה זו ?
    האם אפשר לרוץ כל יום או שחייבים לתת מנוחה ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• ריצה

דן כהן
    26/04/2015

אהלן מתי!
    דבר ראשון כל הכבוד לך על התחלת התהליך! זוהי דרך נהדרת ולעיתים לא פשוטה- כשמתחילים לעסוק בפעילות גופנית.
    ההתמדה היא המרכיב החשוב ביותר כאן. השתדל לעשות מה שאתה מרגיש נכון- לא להעמיס יותר מדי(גם מבחינת הלו"ז שלך!) כדי שתמשיך להינות מהריצה והאימונים.
    בקשר לקילומטרז'- אני לרוב ממליץ להגיע לכחצי שעה עד ארבעים דקות לפני שמתחילים להגביר קצב ריצה.
    כדי למנוע מצב של עומס יתר הייתי ממליץ להגדיל מרחק כל 2-3 שבועות עד ריצה של 30-45 ד'. לאחר מכן ניתן לנסות להגדיל את קצב הריצה באמצעות שינויי מהירות- לא בכל הריצה, אלא בחלקים קצרים ממנה.
    וכך להתקדם...
    באופן כללי כדי להשיג את כל היתרונות של פעילות גופנית צריך להגיע ל-150 דקות מצטברות של פעילות אירובית שבועית בעצימות בינונית ובנוסף לפחות שני אימוני כוח בשבוע(אימון כוח הוא אימון שבו מבצעים תרגילים כדוגמאת שכיבות סמיכה / סקוואט וכו'- והוא אינו חייב להיות אימון ארוך).
    בהצלחה!
    דן כהן
    מומחה לאימון פונקציונאלי
    פיזיותרפיסט ספורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/04/2015

ראשית - מצוין. הערות:
    יום כ יום לא לרוץ בשבועות הראשונים ובהדרגתיות לעלות מספר הפעמים.
    2. ניתן להעלות ב- 5 דקות ריצה כל 4 אימונים ובהגעה ל- 40 דקות להיות בטווח זה 3 שבועות לפחות.
    3. ניתן בהדרגתיות להגיע ל- 6 דקות לק"מ. מכיוון שקצב של 7 קמ"ש איטי למדי.
    4. חשוב לבנות תוכנית אימון מסודרת. יש לא מעט בחינם ברשת.
    5. חשוב להקפיד על תרגילי חיזוק בסיסיים ותזונה מתאימה.
    6. 150 דקות פעילות אירובית במהלך השבוע - יהיה בסדר גמור. כמובן ניתן יותר בהמשך הדרך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו