ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה
    ענבל
    11/05/2015

שלום,

התחלתי לפני כחודשיים לצאת להליכות מהירות ולאחר חודש שילבתי ריצה.

אני יוצאת 4 פעמים בשבוע להליכות מתוך ה-45 דקות אימון אם אפשר לקרוא לזה כך אני רצה 10 דקות ו"תקועה" בהם.

עדיין הנשימה שלי כבדה אבל אני רוצה ביעד הרחוק להגיע לחצי שעה של ריצה איך אוכל בכל זאת להגדיל זמן ריצה שחודש אני עוד מתנשפת בכבדות בזמן הריצה שלי?

שאלה נוספת אחרי העשר דקות ריצה אני ממשיכה ללכת קצת, נרגעת ואח"כ רצה עוד קטע ממש קצקצר של ריצה כי אני לא מסוגלת, האם יש טעם בריצה הנוספת? היא משפרת משהו?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• ריצה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    14/05/2015

1. חשוב לא לרוץ ברציפות 10 דקות אלא דקה ריצה- 3 דקות הליכה וכך במשך 40 דקות.
    2. לאחר שבועיים בהם מבוצעים 4-3 אימונים כאלה בימים לא רצופים מעלים רמה ואז ריצה של 2 דקות והליכה 3 דקות , כך שוב במשך 40 דקות. כך יש זמן להתאושש ולהתקדם בהדרגתיות. במידה והריצה בפעם החמישית /שישית ומעלה קשה מדי תבוצע רק הליכה באותו קטע.
    חשוב להקפיד על אחוז שומן בטווח הממוצע (22-30 אחוז9 ומשקל תקין בקירוב אחרת הריצה כמובן קשה יותר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בבקשה

ענבל
    17/05/2015

קודם כל תודה על התשובה...

1. רציתי להבין למה לא לרוץ 10 דקות רצוף אם אני עומדת בהן, אומנם במאמץ גדול בינתיים אבל בכל זאת...לא הבנתי.

2. ביצעתי את האימון שלך והוא היה לי הרבה יותר קשה, אחרי חצי שעה נשברתי ועברתי רק להליכה מהירה. למה זה יותר קשה ? זאת המטרה בכדי שהגוף שלי יכנס לכושר?

אני אפרט קצת יותר פרטים עליי בת 34 , גובה 1.70 משקל 75 אחרי שירדתי בשלושה החודשים האחרונים 4 קילו

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בבקשה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    18/05/2015

ריצה לסירוגין - בסדר גמור. בשילוב הליכה. לא אמור להיות האימון כה קשה. עם הזמן צמצמי את קטעי ההליכה למספר רב יותר של דקות ריצה. הכל כמובן לפי תחושה סוביקטיבית . בכל מקרה בתקופה הראשונה ריצה ברציפות קשה הרבה יותר מאשר בהמשך שמשפרים את הכושר האירובי כהלכה.
    חוץ מירידה במשל, חשוב מאוד הרכב הגוף, במידה ואחוז השומן, למשל גבוה מהותית מהממוצע הרי שגם קשה לרוץ ובכלל לבצע תרגילים שונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ממשיכה עם ההמלצה שלך

ענבל
    19/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו