מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצהענבל11/05/2015
שלום,
התחלתי לפני כחודשיים לצאת להליכות מהירות ולאחר חודש שילבתי ריצה.
אני יוצאת 4 פעמים בשבוע להליכות מתוך ה-45 דקות אימון אם אפשר לקרוא לזה כך אני רצה 10 דקות ו"תקועה" בהם.
עדיין הנשימה שלי כבדה אבל אני רוצה ביעד הרחוק להגיע לחצי שעה של ריצה איך אוכל בכל זאת להגדיל זמן ריצה שחודש אני עוד מתנשפת בכבדות בזמן הריצה שלי?
שאלה נוספת אחרי העשר דקות ריצה אני ממשיכה ללכת קצת, נרגעת ואח"כ רצה עוד קטע ממש קצקצר של ריצה כי אני לא מסוגלת, האם יש טעם בריצה הנוספת? היא משפרת משהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה - תגובה
ד''ר איתי זיו14/05/20151. חשוב לא לרוץ ברציפות 10 דקות אלא דקה ריצה- 3 דקות הליכה וכך במשך 40 דקות.
2. לאחר שבועיים בהם מבוצעים 4-3 אימונים כאלה בימים לא רצופים מעלים רמה ואז ריצה של 2 דקות והליכה 3 דקות , כך שוב במשך 40 דקות. כך יש זמן להתאושש ולהתקדם בהדרגתיות. במידה והריצה בפעם החמישית /שישית ומעלה קשה מדי תבוצע רק הליכה באותו קטע.
חשוב להקפיד על אחוז שומן בטווח הממוצע (22-30 אחוז9 ומשקל תקין בקירוב אחרת הריצה כמובן קשה יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה
ענבל17/05/2015קודם כל תודה על התשובה...
1. רציתי להבין למה לא לרוץ 10 דקות רצוף אם אני עומדת בהן, אומנם במאמץ גדול בינתיים אבל בכל זאת...לא הבנתי.
2. ביצעתי את האימון שלך והוא היה לי הרבה יותר קשה, אחרי חצי שעה נשברתי ועברתי רק להליכה מהירה. למה זה יותר קשה ? זאת המטרה בכדי שהגוף שלי יכנס לכושר?
אני אפרט קצת יותר פרטים עליי בת 34 , גובה 1.70 משקל 75 אחרי שירדתי בשלושה החודשים האחרונים 4 קילו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה - תגובה
ד''ר איתי זיו18/05/2015ריצה לסירוגין - בסדר גמור. בשילוב הליכה. לא אמור להיות האימון כה קשה. עם הזמן צמצמי את קטעי ההליכה למספר רב יותר של דקות ריצה. הכל כמובן לפי תחושה סוביקטיבית . בכל מקרה בתקופה הראשונה ריצה ברציפות קשה הרבה יותר מאשר בהמשך שמשפרים את הכושר האירובי כהלכה.
חוץ מירידה במשל, חשוב מאוד הרכב הגוף, במידה ואחוז השומן, למשל גבוה מהותית מהממוצע הרי שגם קשה לרוץ ובכלל לבצע תרגילים שונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ממשיכה עם ההמלצה שלך
ענבל19/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)