ריצה ומשקולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה ומשקולות
    צבי
    18/05/2015

שלום.
    יש לי כמה שאלות בנוגע לריצה ולמשקולות.
    בריצה:
    1. האם יש דרך כדאית לנשימה בריצה (למעט נשימה מהאף ונשיפה מהפה)? למשל שמעתי שכדאי לנשום בקצב, שתי נשימות קצרות, שתי שאיפות קצרות, שתי נשימות קצרות, שתי שאיפות קצרות וחוזר חלילה...
    2. עד כמה לסחוט את עצמי בריצה? לסיים גמור או לא?
    3. האם הריצה (3-5 ק"מ) פשוט צריכה להיות רציפה או שכדאי לעשות הפסקות באמצע להליכה מהירה, או סתם הפסקות, ספרינטים(!) ועוד...
    ובמשקולות:
    הקדמה: אני עושה תרגילים פשוטים עם משקולות יד ליד קדמית, גב וכתף. את כולם אני עושה בעמידה.
    1. איך כדאי לעמוד? זקוף או כפוף? רגליים פסוקות או לא? להישען על הקיר או שאין צורך?
    2. האם זה משנה אם אני מרים את המשקולות (אחת לכל יד) בשתי הידיים בבת אחת או כל יד בתורה לסירוגין? מה עדיף?
    נ.ב. האם הספר עוצמות חדשות עוסק גם בתזונה נכונה לפעילות גופנית? (חלבונים, פחמימת וכו'...)
    בתודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה ומשקולות

הוספת תגובה

• ריצה ומשקולות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    18/05/2015

וואה....
    תשובות לכל השאלות זה ממש קורס שלם שכדאי לעבור....
    1. לגבי שאיפה ונשיפה של אויר. יש מחלוקות בנושא בפועל מומלץ לנשום איך שנוח ומתאים לך. בלי לתכנן היכן ומתי מוציאים או שואפים אוויר.
    2. ריצה כמובן אפקטיבית בדרך כלל מהליכה ועצימה יותר. מומלץ רצף אך לא חובה . ניתן לרוץ לסירוגין עם הליכה. חשוב להקפיד שההליכה תהיה בדופק גבוה דיו שלא תהיה ירידה באפקט האימוני. עם הזמן אפשר לתגבר מרחקי הריצה ולהגיע גם למרחקים של חצי שעה ויותר. תוך פיקוח והדרכה מקצועית כמובן. ספרינטים ניתן לבצע מפעם לפעם אך עדיף שהדבר יהיה במסגרת תוכנית אירובית שלמה ולא באופן אקראי.
    3. אימון הכוח - עדיף לבצע תרגילים מוןרכבים דווקא ולא מבודדים. לא צוינה מטרת האימון העיקרית ולא רמת האימון ועוד. אך בעיקרון במאקרו תרגילים מורכבים עדיפים מבחינות רבות.
    4. עמידה באימון משקולות צריכה להיות ניטרלית. לא ברכיים כפופות ולא לנסות ליישר את הגב וכדומה. מיותר. יש לשמור על עקומה טבעית ונואמלית של עמוד השדרה.
    5. גם במקרה זה ללא תוכנית מסודרת הרבה לא ניתן יהיה להתקדם וחבל.
    6. לגבי הספר עוצמות חדשות - יש פרק אחד סך הכל על אכילה לפני ואחרי ועוד. אם המטרה הנה להתעמק בתזונה הרי שהספר במשקל הנכון מתאים הרבה יותר. לגבי עוצמות חדשות זו אנציקלופדיה גדולה שמכילה הרבה מאוד חומרים בתחום האימון.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו