מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלוליטיסאיילה27/07/2015
היי למומחה (מופנה אליו בלבד)
האם אפשר באמת להפטר מצלוליטיס ואם כן מה הדרך המהירה,
האם מספיק לעשות הליכה שבועית או פעמיים בשבוע ל40 דקות כל פעם?
קצת אודותיי, בת 35, אני אוכלת דברים שומניים אבל מעט, עד לא מזמן הייתי רזה למרות זאת, זה היום שלי: , ארוחת בוקר ביצה גניבה ולחם עם סלט, ארוחת צהריים כמו עוף ופסטה, ארוחת ערב אני אוכלת גם טוסט עם גבינה וירקות או טוסט עם טחינה וירקות, יוצא שאני אוכלת מעדן חלב פעם ביום וגם חטיף שוקולד או פרוסת עוגה. עליתי 6 קילו במשקל וכנראה שזה בגלל שינויים בגיל כי אני אף פעם לא הייתי חובבת ספורט, לא מתמידה. חשבתי עכשיו לעשות הליכות רק כדי להפטר מהצלוליטיס כי המשקל פחות מפריע לי.
מה עושים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליטיס - תגובה
ד''ר איתי זיו28/07/2015שאלה יחסית פשוטה.. התשובה מורכבת הרבה יותר. ננסה מעט להאיר הנושא:
1. צלוליט תלוי בכמה גורמים ולא רק תזונה. חשוב לדעת מה אחוז השומן בגופך והאם הנו בטווח הממוצע. לפי התפריט המצוין סביר מאוד שעל בסיס קבוע תחול עלייה באחוז השומן ואולי גם במשקל הגוף.
2. צלוליט תלוי בגנטיקה, מידת הביצוע של פעילות גופנית, מרקם העור, אורח החיים של האדם, צריכת נוזלים ועוד. יש לבדוק זאת עם מומחה בתחום לרבות פיזיולוג מאמץ, דיאטן קליני ספורט בכיר ועוד. הפחתת משקל ואחוזי שומן במקביל יסייעו מאוד בנושא אך לא בטוח שיעלימו הבעיה לגמרי.
3. חובה לבצע תרגילי כוח מתאימים ולא רק פעילות אירובית!. תרגילים מורכבים בעיקר, עומס גבוה דיו, וכדומה.
4. אימוץ תפריט תזונתי מתאים הנו קריטי להשגת תוצאות. זאת גם עם איש מקצוע מתאים שמבין בנושא.
5. חשוב להתנהל נכון מבחינת אורח חיים קרי הקפדה על היקף גדול דיו של פעילות גופנית, שינה מספקת, הימנעות מעישון/אלכוהול ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)