ריצה אחרי פריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה אחרי פריצת דיסק
    אור
    04/05/2008

שלום,
    אני בן 40 ולפני מספר חודשים עברתי שתי פריצות דיסק, חמורה ובינונית, ב- ל-4, ל-5. למרות שבצבא בייתי בכושר מטורף, לא רצתי ב- 20 שנים האחרונות בכלל והתנחלתי יפה בכורסא. לאור כאבי הגב החוזרים והנשנים, ניסיתי תרגילים לחיזוק שרירי הליבה, הבטן, כפיפות מתח, אך שום דבר ללא הועיל, ןאולי אפילו להיפך. אתמול החלטתי לנסות שוב לרוץ ורצתי כשני קילמוטר כדי לראות איך הגוף מגיב. הגוף הגיב יפה ולמעט הרגשה מעט יותר מקובעת באזור הגב התחתון, אני מרגיש הבוקר טוב. שאלתי היא, האם להמשיך לרוץ ולהיות עם היד על הדופק, או שחלילה אני פשוט גורם נזק מצטבר שיפרוץ שוב החוצה בשלב מסויים? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה אחרי פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פרית דיסק

ישראל פרנקל
    04/05/2008

שלום וברכה,

שאלתך הייתה מעט חסרה במידע מיכון שהיה חשוב לדעת גם את משקלך. בכל אופן תחילת פעילות כפי שהינך מתאר יכולה להיות עצימה מדי לאחר האירועיים הרפואיים שהינך מתאר ובעיקר לאחר כל כך הרבה שנים של חוסר מעש.

הייתי אומר כי אימון אחד שלאחריו הינך מרגיש טוב אינו מעיד על המתרחש באמת בגופך. לעיתים עומסים המופעלים על גופינו אינם באים לידי ביטוי מיד אלא לאחר תקופה מסוימת של פעילות.
    לגבי המקרים הרפואיים שהינך חווית בהחלט הייתי מיעץ לך להבדק קודם לפעילות אצל אורטופד ספורט ובהחלט הייתי ממליץ על בדיקה לגבי מדרסים אורטופדיים . לאחר מכן הייתי ממליץ על בניית תוכנית אימונים מסןדרת עם פיזיולג של המאמץ כך שכל הנתונים החשובים לגבי מצבך הגופני ויכולותיך יהיו מרכיב בבניית תוכנית האימונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו