מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה אחרי פריצת דיסקאור04/05/2008
שלום,
אני בן 40 ולפני מספר חודשים עברתי שתי פריצות דיסק, חמורה ובינונית, ב- ל-4, ל-5. למרות שבצבא בייתי בכושר מטורף, לא רצתי ב- 20 שנים האחרונות בכלל והתנחלתי יפה בכורסא. לאור כאבי הגב החוזרים והנשנים, ניסיתי תרגילים לחיזוק שרירי הליבה, הבטן, כפיפות מתח, אך שום דבר ללא הועיל, ןאולי אפילו להיפך. אתמול החלטתי לנסות שוב לרוץ ורצתי כשני קילמוטר כדי לראות איך הגוף מגיב. הגוף הגיב יפה ולמעט הרגשה מעט יותר מקובעת באזור הגב התחתון, אני מרגיש הבוקר טוב. שאלתי היא, האם להמשיך לרוץ ולהיות עם היד על הדופק, או שחלילה אני פשוט גורם נזק מצטבר שיפרוץ שוב החוצה בשלב מסויים? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרית דיסק
ישראל פרנקל04/05/2008שלום וברכה,
שאלתך הייתה מעט חסרה במידע מיכון שהיה חשוב לדעת גם את משקלך. בכל אופן תחילת פעילות כפי שהינך מתאר יכולה להיות עצימה מדי לאחר האירועיים הרפואיים שהינך מתאר ובעיקר לאחר כל כך הרבה שנים של חוסר מעש.
הייתי אומר כי אימון אחד שלאחריו הינך מרגיש טוב אינו מעיד על המתרחש באמת בגופך. לעיתים עומסים המופעלים על גופינו אינם באים לידי ביטוי מיד אלא לאחר תקופה מסוימת של פעילות.
לגבי המקרים הרפואיים שהינך חווית בהחלט הייתי מיעץ לך להבדק קודם לפעילות אצל אורטופד ספורט ובהחלט הייתי ממליץ על בדיקה לגבי מדרסים אורטופדיים . לאחר מכן הייתי ממליץ על בניית תוכנית אימונים מסןדרת עם פיזיולג של המאמץ כך שכל הנתונים החשובים לגבי מצבך הגופני ויכולותיך יהיו מרכיב בבניית תוכנית האימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)