מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר ברכייםלורן מאיה18/09/2015
שלום,
כבר שנתיים שאני סובלת מכאבי ברכיים קשים עקב גמישות יתר ועיוות במבנה המפרק. לפני שאני פונה לניתוח המון אורתופדים המליצו לי לעשות כושר ולחזק את השרירים.
הבעיה היא שהדלקת בברכיים לא מאפשרת לי, זאת אומרת, אם אני מתאמנת בוקר אחד יכול להיות שלא אוכל ללכת יומיים לאחר מכן בשל הדלקת בברכיים. לשם כך אני נוטלת כדורים אנטי דלקתיים ומשככי כאבים שעוזרים לי מאוד
אבל יש הגבלה לכמה אני יכולה לקחת באופן שוטף
המצב הוא כזה שיש לי פרק זמן של חודש מקסימום בו אני יכולה לנטול את הכדורים, בו עלי לחזק את השרירים ברגליים באופן משמעותי.
על כמה שעות אימון ביום אתם ממליצים ואיזו תזונה? (שווה לומר שאני צמחונית...)
אמרו לי בעבר שכדי לתת "זמן" לשריר להתפתח אסור להתאמן כל יום. מה דעתכם?
תודה רבה רבה
ושנה נפלאה
לורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל כך פשוט
לאון קסלר18/09/2015היי לורן,
אז ככה אם יש לך בעיות ברכיים כרוניות שמאובחנות כבעיה מבנית, יהיה מאוד קשה לשנות משהו בעזרת חיזוק השרירים. יחד עם זאת, הייתי בכל זאת מנסה לחזק את שרירי הרגליים.
דבר אחד בטוח שווה להתייעץ עם בעל מקצוע מתחום הכושר כדוגמת מאמן כושר אישי על מנת שיתאים לך את התרגילים הנכונים ובנוסף ישגיח על ביצוע טכני נכון. זאת ועוד, יש הבדל אם את מתכוונת להתאמן בבית או בחדר כושר. בנוגע לאימון יומיומי זה פחות מומלץ להתחלה, אבל כמובן יש יוצא מן הכלל במיוחד אם את נניח מתאמנת בבית ועושה יותר תרגילי פיזיותרפיה או לחלופין תרגילי רגליים כנגד התנגדות בחדר הכושר. העצה הכי טובה היא לדעתי לקחת הכוונה מקצועית וללכת עם הרגשה אישית וכמובן לא להתאמן בזמן כאבים.
לאון קסלר, B.ed, MPE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)