מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתאמן מתוסכליעקב05/05/2008
שלום רב.
שמי יעקב, בן 20.
הנני מתאמן במועדון כושר מזה כ-4 חודשים, אך אינני מבחין בשינוי ממשי בגופי, מה שגורם לאיבוד המוטיבציה ותסכול. מה יכולות להיות הנסיבות לכך?
באיזה עצימות עליי לעבוד באימון? האם טווח של 8-12 חזרות בעומס של עד לכישלון בכל סט?
בזמן אימוני הכוח אני חש שקשה לי לנשום, פעימות דופק מואץ, חולשה.
האם מצב זה נובע מנפח פעימת לב לא טוב מספיק? (קשה ללב לשלוח מספיק חמצן לשרירים או שמא אין קשר מפני שבאימוני כוח עובדת המערכת הלא אווירנית שאיננה זקוקה לחמצן?)
האם גם אימוני כוח משפרים את נפח פעימת הלב או רק אירובי?
נפח פעימת הלב זה סבולת לב ריאה?
האם אימוני כוח שורפים גם הם שומן או רק אירובי?
המליצו לי להתחיל ליטול קריאטין, האם כדאי בשלב זה? ואם כן באיזה מינונים?
אנא עזרו לי לעשות קצת סדר ולצאת מהבלאגן שנקלעתי אליו..
בחזקת נואש,
ובתודה מראש,
יעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיואש
אייל אמון05/05/2008יעקב,
בדוק אובייקטיבית ע"י משקל ומד אחוזי שומן אם הרגשתך נכונה?...
8-12 חזרות אכן טווח יעיל להיפרטרופיה ( עלייה במסת שריר), אך גם מעל ומתחת למס' חזרות זה.
קושי בנשימה ודופק מואץ מאפיינים אימון, ולאט לאט זה הופך קל יותר ולכן יש להעלות עצימות.
באימון כוח עובדת המערכת האווירנית אך לא דומיננטית, אך ודאי שההתאוששות הינה אווירנית.
אימוני כוח משפרים סבולת לב ריאה אך במידה מועטה ביותר יחסית לאימונים אירוביים.
נפח פעימת לב זה אחד הפרמטרים של המערכת הקרדיווסקולארית.
אימוני כוח שורפים קלוריות (כלומר גם משומן...) במידה מעטה ביותר.
קריאטין - לשיקולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)