מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות אירובית משתנה בביתעופר15/10/2015
שלום רב,
ראשית תודה על הפורום הנפלא והנכונות להקדיש מזמנכם היקר לטובת הכלל.
אני בן 46, גובה 1.74 ומשקל 79 ק"ג. דופק מנוחה 65-70.
אני מעוניין לבצע פעילות אשר מטרתה שריפת שומן.
ברור לי כי בראש ובראשונה עלי להקפיד על תזונה נכונה ומאזן קלוריות שלילי.
התחלתי לבצע בבית, כמעט מדי יום, הליכות (בתוך הבית), קפיצות על חבל, כפיפות בטן וספרינטים מקיר לקיר, כאשר הדופק בין 140 ל- 150. זאת, למשך כ- 45 דקות בכל פעם.
ברשותכם שתי שאלות:
האם זה בסדר שאני משלב באותה פעילות כמה דקות הליכה, כמה דקות קפיצות, כפיפות בטן וכדומה - כאשר העיקר שהדופק לא פחות מ- 140 ?
האם הטווחים של הדופק מתאימים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אירובית משתנה בבית - תגובה
ד''ר איתי זיו17/10/2015מציע:
1. לבדוק מה טווח הדופק הנכון עבורך לפי נוסחת קרבונן: 220 פחות הגיל, פחות דופק מנוחה, כפול אחוזי המאמץ הרצויים- למשל 70 אחוז. לאחר מכן הוסף דופק מנוחה חזרה. כך תקבל תוצאה מדוייקת יותר ומתאימה. אותו דבר ניתן לעשות בדופק של 75 אחוז ואז יש טווח עבודה שמומלץ במידה ואין בעיות מיוחדות לשהות בו.
ניתן לשלב בין תרגילים לאימון אירובי בלי בעיה אך יש להביא בחשבון- איכות. לא ממש ניתן לשפר איכותית כושר אירובי כך או את היכולת של מערכות שלד-שריר. לשיפור כושר גופני כללי- מצוין. במידה וזו המטרה גם בסדר. להפחתת אחוז שומן הדבר כמובן יעיל אך חשוב לזכור שבמהלך השבוע יש צורך בנפח גדול יחסית של פעילות אירובית . ניתן - 200-220 דקות בממוצע ב- 5-4 פעמים בשבוע.
2. לתזונה כמובן תפקיד משמעותי במיוחד. תפריט מאוזן קריטי כאן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקצועית והמפורט
משה17/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)